Föräldrar borde få undervisa hemma

Åsikter
annons

Angående föräldrar som inte tar ansvar för sina barn: Håller med om att föräldrar ska ta mer ansvar för sina barns uppfostran. Men våra politiker har faktiskt den 22 juni i år röstat igenom en ny skollag som hindrar oss från detta. Jag som förälder vill ta ännu mer ansvar för mina barns uppfostran och utbildning och jag vill därför kunna välja att ha hemundervisning med mina barn.

Detta var möjligt ända fram till den 22 juni då riksdagen röstade igenom den nya skollagen där detta mer eller mindre förbjöds.

Enligt den kanadensiske utvecklingspsykologen Dr. Gordon Neufeld är kontakten mellan föräldrar och barn oerhört viktig att upprätthålla och förstärka, men hur ska vi kunna göra det när vi måste lämna ifrån oss våra barn upp till 9 timmar varje vardag? Vad har vi kvar för tid att lyckas knyta an till våra barn? Någon timme efter kvällsmaten innan läggdags och helgerna om man inte har fyllt den tiden med fritidsaktiviteter, där vi åter igen lämnar bort vårt barn till andra.

Det är inte möjligt att knyta an och skapa en stark anknytning till sina barn på den tid som vår politiker nu har bestämt att vi ska få vara med våra barn. Hemundervisning passar inte alla, men för oss som vill ta ett fullständigt ansvar för våra barns utveckling måste få göra det!

Stefan

annons

Mest delat denna vecka