Bruno Mitsogiannis. Foto:

Fullt ös i Brunos nya huvudroll

Kultur/Nöje
annons

I söndags medverkade han i SVT-succén "Så ska det låta". I morgon kväll står han i rampljuset på Chinateatern i Stockholm.

Eskilstunabördige Bruno Mitsogiannis är musikalstjärnan som spelar huvudrollen i den emotsedda "Rock of ages".

– Jag var nog mera nervös för "Så ska det låta" än för kvällens premiär, säger han. Jag var så sjukt nervös i tv-programmet att jag knappast minns någonting. På China känner jag mig mera hemma. Där är det är bara fullt ös som gäller.

Ni minns väl sannsagan om Bruno Mitsogiannis, killen som efter åren i Eskilstuna växte upp i Norrköping, fick kontakt med Östgötateatern, flyttade till Stockholm och jobbade på Wallmans salonger där han sjöng för gästerna. På vinst och förlust gick han för tre år sedan på audition för rockmusikalen "We will rock you" på Cirkus, fick mot alla odds huvudrollen och slog igenom med dunder och brak.

– Det var häftigt att rocka loss på Cirkus, säger han. Och sedan har karriären gått av bara farten. Jag har gott om jobb. Bland annat har jag ju gjort "We will rock you" i Oslo, "West side story" i Göteborg och "Next to normal" på Stockholms stadsteater sedan dess. Jag bara flyter med, jag har bara roligt i den här världen. Och nu väntar en riktig rockmusikal på Chinateatern. Jag är verkligen laddad. Det ska bli jättekul!

Han spelar huvudrollen, drömmaren Drew som vill bli rockstjärna. Han jobbar på rockklubb, träffar tjej och det hela blir en kärlekshistoria med vissa förvecklingar.

– En märklig musikal som nu får Skandinavienpremiär, konstaterar Bruno Mitsogiannis. Allt dras så mycket längre än annars, men framgångarna i New York och London visar att publiken accepterar det.

Han hoppas och tror att uppsättningen på Chinateatern blir en långkörare.

annons

Mest delat denna vecka