• Foto: Alexander Scott"Camp Acke. På två hjul så är det lätt att hitta sig en plats att sova. Bara kika sig över axeln och resa sitt tillfälliga hus."
  • Foto:SJV"Du och jag och cykeln, och den romantiska solnedgången."
1/

"Att cykla är ett otroligt coolt sätt att resa på"

Eskilstuna
annons

– Men vilken himla kul fredagspresent! Verkligen superskoj, det är alltid roligt att vinna tävlingar och kanske extraroligt att det sker i ett cykelsammanhang.

Alexander Scott heter årets vinnare i tävlingen Din bästa cykelbild. Eskilstuna-Kuriren har berättat om Alexander från Malmköping i flera, såväl glada som ledsamma, cykelsammanhang tidigare.

Första reportaget handlade om att Alexander och en kompis stod klara att ge sig iväg för att cykla från väst- till östkusten i USA 2012, och för ett år sedan gav han sig i väg på ett soloäventyr i välgörenhetssyfte.

Tanken var att cykeln skulle ta honom jorden runt, genom Europa, Asien, Nya Zeeland, Syd- och Nordamerika och hem igen. Tyvärr tog äventyret abrupt slut i januari i år i Senegals huvudstad Dakar, där Alexander blev knivrånad och förlorade i det närmaste hela sin utrustning, inklusive cykel.

Vinnarbilden är tagen i maj i fjol, alldeles i början av det stora äventyret. Med självutlösare har Alexander förevigat sig själv en morgon mitt i tältlägret, någonstans strax norr om Vättern.

– Jag är på väg ner till Jönköping och hittade en suverän tältplats. Att cykla är ett otroligt coolt sätt att resa på.

Någon proffsfotograf säger han sig inte vara på något vis.

– Jag älskar att fota under resor, men har aldrig ägt någon systemkamera utan jag har bara en enkel Canon.

Juryns motivering lyder: En annorlunda inspirerande cykelbild med en härlig känsla som skapas av ljuset och kompositionen. Bilden utstrålar frihet och äventyr i fin natur med det bästa tänkbara transportmedlet.

Juryns hedersomnämnande går till SJV.

Alexander Scott får ta emot sitt pris under lördagen, i samband med arrangemanget Cykelns dag i Eskilstuna. Behöver vi berätta att han cyklar hit?

Tävlingen "Din bästa cykelbild" är ett samarbete mellan Eskilstuna-Kuriren och Eskilstuna kommuns stadsbyggnadsförvaltning och trafikavdelning. I årets jury satt Eskilstuna-Kurirens bildchef Marie Bremberg samt Ann Gustafsson och Göran Jonsson från kommunen.

Se fler tävlingsbilder här.

Full rulle på aktiviteterna

Cykelns dag i Eskilstuna arrangeras för femte året i rad, även denna gång med en rad aktiviteter i korsningen Nybrogatan/JA Selanders gata.

Ur programmet: Cykelauktion, cykelkorgplantering, uppvisning av Zero One Six, barncykelsafari, prova din cykelbalans, cykla å-slingan.

Läs mer på www.eskilstuna.se och på www.cyklamerasverige.se

annons

Mest delat denna vecka