Hela Kyrkskolans klass 5A samlade, en högljudd hejarklack som de två tävlande kommer att ha i ryggen på torsdag. Foto:

Dags för Kyrkskolan i "Vi i femman"

Mellösa
annons

På torsdag kväll träder Ingrid och Thim från Kyrkskolans klass 5A in i radiostudion för en holmgång med Slagstaskolan i frågesportstävlingen "Vi i femman".

Det är första gången sedan 1982 Kyrkskolan har representanter i radiotävlingen med anor från tidigt 60-tal. På torsdag ställs de mot femteklassare från Slagstaskolan i Eskilstuna.

Klassföreståndaren Britt Ling har förberett inte bara de två som ska stå vid mikrofonen och svara på de knepiga frågorna utan hela klassen så gott det går.

– Vi har spelat Vi i femman.spelet på deras hemsida. Sen har vi haft frågesport med allmänna frågor i klassen och alla vill verkligen vara med, säger hon.

Tävlingen sänds direkt och nervositeten kan komma att spela en stor roll när klassens tävlande Thim och Ingrids kunskaper ska sättas på prov.

– De är taggade men jag tror också att de är lite nervösa. När man inte har tid på sig kan det göra att man inte kan svara för att man inte får fram svaret. Vi har pratat om det i klassen, att de andra inte ska bli arga på dem om de inte kan svara, det är mycket som påverkar och det kan ibland känna som att de är mycket press som läggs på två elever, säger Britt Ling.

Förutom att prata om nervositetens inverkan har hon försökt efterlikna tävlingsscenariot så gott det går.

– Jag lyssnade på den första kvartsfinalen och har gått igenom vilka slags frågor som kommer så de ska veta hur det går till. Att det är snabba frågor först och sedan mer där de kan prata om hur de ska svara, säger Britt Ling.

Något tvivel om tävlingens utgång har hon inte.

– Så klart tror jag att vi vinner, säger Britt Ling.

annons

Mest delat denna vecka