Lotta Lagerström tog emot gåvan av Börje Monsen, Jan-Olof Frykman och Stig Sandin från Frimurarlogerna i Eskilstuna. Foto:

Sjukhusclownerna får 44 000 av Frimurarna

Eskilstuna
annons

Varje år donerar Frimurarna i Eskilstuna pengar till ett lokalt välgörenhetsprojekt. I år delades 44 462 kronor ut till Tant Prick & ClownClubben.

– Jag blir alldeles varm i hjärtat. Vi är en ideell förening och det är ett evigt sökande efter sponsorer. Det här gör stor skillnad för oss, sa en tårögd Lotta Lagerström, även känd som clownen Tant Prick, när hon tog emot beviset på gåvan.

De fem sjukhusclownerna brukar besöka barnkliniken på Mälarsjukhuset och på Nyköpings lasarett för att sprida glädje med humor och musik i en kanske något långtråkig sjukhusvardag.

Föreningen behöver pengar för att hålla verksamheten igång och för att köpa material, rekvisita och ibland instrument, berättar Lotta Lagerström.

Frimurarna i Eskilstuna samlar in pengar varje gång de träffas, som en slags kollekt, till det välgörenhetsprojekt som har valts ut. Förra året var det Eskilstunas härbärge och kvinnojouren MOA som fick ta emot pengar.

annons

Mest delat denna vecka