Byter hoj GP-föraren Fredrik Lindgren har ställt in sina speedwaycyklar för vintervila men sadlar om på lördag när han grenslar en annan sorts motorcykel för att köra tidernas första Dirt Track-tävling i Sverige. Foto:

Premiär för dirt track

Sport
annons
På lördag kväll gör en ny motorsport entré på Smedstadion i Gröndal. För första gången körs då en tävling i dirt track i Sverige.

Dirt track körs i tre klasser. Solo är för tvåhjuliga motorcyklar liksom klass Fiddy. Däremot är Quad öppen för fyrhjuliga vidunder.

– De tvåhjuliga cyklarna ska inte likställas med speedwayhojar utan snarare motocross om det går att jämföra med andra, säger Glenn Ocklund från Norrtälje som tillsammans med Eskilstunabon Johan Heggblad håller i arrangemanget.

Däremot kör man som i speedway vänstervarv.

– Men fler varv och med fler förare åt gången, påpekar Glenn Ocklund och förklarar:

– På lördag räknar vi med att köra tre kvalheat som avgörs över sex varv och med tio förare på banan i varje heat. Därefter går finalerna över åtta varv och delas upp i A-, B- och C-final och från varje final blir vinnaren en så kallad runner up till den högre klassade finalen.

Glenn Ocklund berättar att det finns ett stort intresse för tävlingen och på lördag är Grand Prix-föraren i speedway Fredrik Lindgren (Dackarna), som ställer upp i klass Solo, affischnamnet:

– Men det finns flera killar som kör speedway som vill vara med på lördag.

Stefan Dannö och Ludvig Lindgren finns med på startlistan i klass Solo.

I Quadklassen finns också förre Lindenordföranden Patric Lundstedt (se artikel ovan) på startlinjen.

– Det här är en provtävling som vi kör på kvällstid för att komma åt kvällsbelysningen på arenan men vi har för avsikt att permanenta en serie med fyra deltävlingar och två av dessa ska köras i Eskilstuna 2010, berättar Glenn Ocklund som lovar ännu mera racing i Eskilstuna nästa år:

– I mars ska vi köra en tävling i isracing på Isstadion.

annons

Mest delat denna vecka