• Mattias Stjernström, grundare och vd Klara Fastigheter. Foto:
  • Klara Fastigheter med vd Mattias Stjernström prisades på Eskilstuna Näringsliv EN17. Han fick Affärslivspriset som delades ut av chefredaktören Eva Burman och privatmarknadschefen Jenny Hoflund-Bergvall från Eskilstuna-Kuriren. Foto:
1/

Affärslivspriset gick till Klara Fastigheter

Eskilstuna

Klara Fastigheter med vd Mattias Stjernström fick Eskilstuna-Kurirens Affärslivspris 2016.

— Man blir alltid rörd av att få ta emot ett pris, sa han vid prisutdelningen på EN17.

I samband med prisutdelningen tackade Mattias Stjernström sin fru Kristina Söderström och arbetskamraten Tobias Spångberg.

Eskilstuna-Kuriren och affarsliv.biz instiftade 2014 Affärslivspriset för att uppmärksamma företag som gör goda insatser för Eskilstunas näringsliv. Vinnaren ska enligt kriterierna ha bidragit, genom idéer och arbete, till att Eskilstuna utvecklas. Företaget ska även ha varit en god förebild och kreativt i sin gärning.

Klara Fastigheter är stommen i den företagsgrupp som entreprenören Mattias Stjernström har skapat på bara 8 år och som omsätter cirka 100 miljoner kronor.

— Klara Fastigheter har alltid var en uppkäftig tonåring som vill förändra allt, men nu har den där uppkäftiga tonåringen vuxit upp. Skaffat ett 20-tal döttrar och blivit ganska strukturerad, sa Mattias Stjernström vid prisutdelningen.

Klara Fastigheter vill enligt grundaren inte bara skapa den bästa möjliga boendeupplevelsen för sina hyresgäster, utan även bidra till en hållbar social och miljömässig utveckling i det kringliggande samhället.

— Gör vi investeringar i det sociala gör vi även investeringar i oss själva och våra egna företag, sa Mattias Stjernström.

— Har man en ambition att hela tiden göra bra saker för andra så kommer det tillbaka.

För tre år sen upplät Klara Fastigheter en vägg åt graffitikonst i stadsdelen Årby. Då hördes röster för att det skulle uppmuntra till skadegörelse, men hittills har ingen klottrat på målningen.

Klara Fastigheters dotterbolag Be:Energy har byggt Sveriges största privata solcellspark i Kjula. Anläggningen, som för närvarande håller på att tas i drift, kommer att göra Klara Fastigheter självförsörjande på el.

Mattias Stjernström har engagerat sig i arbetet med att ta fram Affärsplan Eskilstuna där han är sammankallande i arbetsgruppen Attitydevolution.

Mattias Stjernström är sedan förra året engagerad i Eskilstuna stadsmission. Klara Fastigheter kommer att stötta stadsmissionens arbete, bland annat genom att bygga stöd- och vårdboenden.

I samband med EN17 passade Mattias Stjernström även på att avslöja att han planerar att sluta som vd och söker en ny vd som kan ta Klara Fastigheter till nästa nivå.

— Klara Fastigheter kommer att gå in i nästa fas i livet. Jag är duktig på att ta saker från ingenting till någonting. Sedan finns det människor som är otroligt duktiga på att ta det från någonting till någonting större. Här måste man som ägare, styrelse och vd kunna ha ett nyktert synsätt på hur man ska kunna ta bolaget vidare.

Mattias Stjernström hoppas att den nya vd:n ska vara på plats efter sommaren.

— Från i dag kommer jag att rekrytera en människa som kommer att ta över det jobbet som jag har gjort, det vill säga ansvara för våra kunders digitala och fysiska upplevelse av företaget.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat