• Ytor fulla av möjligheter. Lukas Frost må beskyllas för att vara en ung entreprenör men han får saker gjorda också. Foto:
  • Foto:
  • Affärsidén är att "skräddarsy" fastigheter efter kundernas behov. — Men drömmen är att en dag skapa ett hus som sticker ut, och gärna i samarbete med min syster, säger Lukas Frost. Foto:
1/

Entreprenören Lukas Frost satsar på "skräddarsydda" hus

Eskilstuna

Tre eller fyra byggprojekt samtidigt får inte vara en omöjlighet.

Det hävdar entreprenören Lukas Frost som just nu har tre projekt i gång och drömmer om att få sätta en bildlig spade i backen och skapa ett hus som sticker ut.

Lukas går i pappa Magnus Frosts fotspår och har varit involverad i företaget Frost Maskin AB sedan 12-års ålder. Men där fadern är den uppfinningsrike som mer är inne på linjen att skapa fordon på hjul eller användbara maskiner, så jobbar Lukas med att "skräddarsy" byggnader efter kundernas behov.

— Hela familjen är full av människor som vill skapa saker.

Farmor Ulla är konstnär och farfar Lars var också fantastisk på att måla och teckna. Och Lukas storasyster Elin är snart utexaminerad arkitekt.

Ett väldigt bra yrkesval, om Lukas får säga det själv.

— Jag ringer till henne nästan hela tiden så snart det är några detaljer som jag måste få kolla.

Just nu bygger Lukas Frost ett handelshus på Västerleden i höjd med Mio Möbler, han har precis gjutit grunden till en 1 500 kvadratmeter stor hall, som ska designas för att passa blivande padelspelare vid Folkestaleden.

Padel har länge varit en uppskattad racketsport i Spanien och Latinamerika, beskrivs ungefär som en korsning mellan tennis och squash och är på väg att slå i genom även i Sverige.

— Vi köpte den här tomten vid Folkestaleden på ren spekulation i höstas och visste inte riktigt vad vi skulle göra med den, säger Lukas

I dag vet man och förhoppningen är att man ska kunna inviga hallen, som ska rymma fyra banor redan till sommaren.

Grunden lades i måndags förra veckan och väggarna monterades upp tre dagar senare och takstolarna var på plats strax därefter.

— Det går väldigt snabbt att bygga, men det arbetet som tar vid därefter går lite saktare.

Samtidigt jobbar Lukas företag med att rädda en fin gammal byggnad på Smedjegatan som var på väg att förfalla och som ska bli två gemytliga bostäder när det blir klart.

Samtidigt pågår det planer på familjeföretaget att sälla sig till de entreprenörer som vill exploatera mark i logistikparken i Kjula.

Och mitt upp i allt detta finns det ändå alltid lite tid över till att dra upp riktlinjer för de kommande åren.

Lukas ler lite urskuldande och nickar:

— Så är det förstås, men jag törs inte säga för mycket. Risken är stor att jag avslöjar det som kanske borde vara en affärshemlighet. Men så mycket kan jag avslöja att det skulle vara roligt att bygga en fastighet som sticker ut lite grand i Eskilstuna.

— Och det får gärna bli i samarbete med min syster. Det vore riktigt kul.

En fråga som gärna infinner sig är hur Lukas Frost lyckas hålla byggprojekten i gång i tider där många i branschen vittnar om att det är näst intill omöjligt att få tag på arbetskraft?

Här rycker Lukas lite på axlarna och menar att han är skyldig pappa Magnus ett stort tack. Det är han som startat företaget och som byggt upp de nödvändiga relationerna i branschen:

— Vi har alltid haft ett bra samarbete med duktiga underleverantörer.

Lukas Frost

Namn: Lukas Erik Rikard Frost

Ålder: 29

Född och uppvuxen: Eskilstuna

Bor: I Vasastan i Stockholm

Familj: Sambo med Mikaela Åhlin

Lyssnar gärna på: Ljudböcker om entreprenörskap.

Fritidssysselsättning: Fritid?

Utbildning: Grundskola och fordonstekniska på Rekarnegymnasiet.

Gammal idrottskarriär: Spelade hockey i Linden, först som center och sedan som back. Men jag gillar även cykling på mountainbike och att åka snöscouter med pappa.

Favoritmaskin alla kategorier: Grävmaskin

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaByggaffarsliv.biz
Relaterat