• Karaktären Walter Kurtsson, som spelas av Peter Torsén, underhöll besökarna. Foto:
  • Krögaren och professorn i matkonst Carl Jan Granqvist föreläste om entreprenörskap. Foto:
  • Robert Öhlin är vd för Office IT-Partner som arrangerade mässan. Foto:
1/

Entreprenörsmässan IT-Party lockade många

Eskilstuna

Den 6 september ägde Entreprenörsmässan IT-Party rum på Pingvinen i Parken Zoo.

— Syftet med mässan är att få företag i Eskilstuna att verka lokalt, säger Michael Wilhelmsson, försäljningschef på Office IT-Partner.

Mässan, som lockade 314 besökare, arrangerades Office IT-Partner med stöd av Parken Zoo, Columbird och Arkitektkopia.

— Vi vill trycka mycket på det lokala. Man behöver inte beställa allt på nätet utan man kan få bra hjälp lokalt. Kan vi handla av varandra så går det bra för Eskilstuna. Pengarna och jobben blir kvar i stan, säger Robert Öhlin, vd för Office IT-Partner.

Arrangörernas ambition var att samla allt som företagare behöver för att driva sin verksamhet på mässan. Antalet utställare uppgick till 42. Bland utställarna fanns till exempel Best Bemanning, Decoflor, Ecokraft, Serrander Bil, Toshiba och Vinkällaren Grappe.

Det hölls ett stort antal seminarier där besökarna fick möjlighet att lära sig olika saker. Office IT-Partner anordnade till exempel att utbildningsseminarium om Office 365. Columbird hade ett seminarium om digital marknadsföring. Datapartner höll seminarium om hur man kan förenkla sin lagerhantering med Visma.

— Det är en bra blandning olika leverantörer som är här och berättar, säger Robert Öhlin.

Sofia Larsson från Parken Zoo fungerade som konferencier tillsammans med karaktären Walter Kurtsson som spelas av Peter Torsén. Walter Kurtsson underhöll även besökarna.

Krögaren och professorn i matkonst Carl Jan Granqvist höll en inspirationsföreläsning om bland annat entreprenörskap som han menar har tre beståndsdelar.

— Det ena är naturligtvis att man har mycket energi. Jag föddes med mycket energi och min mamma sa att jag hade energi redan som foster. Hon var tvungen sedan att gå till en läkare och säga: 'Vad ska jag göra med ungen?' Då sa han: 'Det är bättre att ha för mycket energi än för lite.'

De andra två beståndsdelarna är nyfikenhet och förmågan att skapa relationer.

— Det intressanta med oss entreprenörer är att vi har aldrig någon ro i tillvaron över det vi har gjort utan det enda som sporrar oss är det vi inte har gjort. Det som var bra är redan glömt för nu är vi inne på nästa tanke och nästa idé. Det är det som är drivkraften hos en entreprenör.

Carl Jan Granqvist konstaterade att samhällsutvecklingen har varit snabb i Sverige och att landet är intressant för omvärlden.

— Sverige är det bästa landet i världen man kan testa nya trender på. Alltifrån mode till musik till spel, men också gastronomi.

Enligt Robert Öhlin kan Entreprenörsmässan komma att bli ett återkommande arrangemang.

— Vi har tidigare kört mässan vartannat år i liten skala hos oss själva, men är det så att det här blir uppskattat av kunderna och Eskilstunaborna så kör vi kanske något liknande event nästa år.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka