I projektets första etapp kommer entrén ut mot Kungsgatan 43 att byggas om och få ett mer centralt och inbjudande läge. Foto:

Fortet moderniseras och byter namn till K43

Eskilstuna

Fastighetsbolaget Stenvalvet äger kvarteret Vägbrytaren 1 i Eskilstuna. Fastigheten, som är mest känd som Fortet, kommer i mars att börja moderniseras. Den byter även namn till K43.

— Här vill vi skapa Eskilstunas modernaste kontorsbyggnad. Vi vill blåsa ut kontorsplanen och börja om och göra dem riktigt moderna och erbjuda lösningar som hyresgästerna efterfrågar, säger Tobias Kölborg, regionchef på Stenvalvet.

I fastigheten på Kungsgatan 43 har Stenvalvet hyresgäster som Work for you, Energimarknadsinspektionen och Fortifikationsverket. Stenvalet har dessutom ett eget kontor i byggnaden.

I mars börjar Stenvalvet att modernisera såväl kontorslokaler som restaurang och service – totalt drygt 23 000 kvadratmeter.

— Det märks väldigt tydligt att det här är ett myndighetshus från slutet av 70-talet. Det är väldigt slutet, men vi vill öppna upp det och göra det mer tillgängligt för Eskilstunaborna, inte bara för de som sitter på sina kontor. Här ska man kunna gå in om man vill röra sig i det här området och ta en fika eller käka lunch. Nu är det väldigt svårt att hitta hit om man inte redan vet att det till exempel finns en restaurang.

I projektets första etapp kommer entrén ut mot Kungsgatan 43 att byggas om och få ett mer centralt och inbjudande läge. En av innergårdarna kommer att förses med glastak.

Fastighetsbolaget Stenvalvet är på frammarsch i Eskilstuna. Förutom K43 äger det fastigheterna där tingsrätten och Skatteverket ligger. Det äger även byggnaden där Trafikverket håller till.

I en stor bytesaffär med fastighetsbolaget Hemsö fick Stenvalvet i höstas fastigheterna som Engelska skolan och Ekeby vårdcentral ligger i.

— Vi ser fram emot att hitta fler fastigheter och utvecklas ännu mer i Eskilstuna. Det är ju en framtidstad. Visionen att växa, att engagera. Det finns en positivitet i kommunen, säger Åsa Scharfe, kommunikationschef på Stenvalvet.

Läs mer om dessa ämnen

Platser/Eskilstunanäringsliv