Anton Carling är vd för det nya bolaget Carling Entreprenad. Foto:

Fotbollsprofilen blir byggmästare

Eskilstuna

Anton Carling har lagt fotbollsskorna på hyllan och startat ett byggbolag.

— Antingen ger jag allt eller inget, säger han.

Anton Carling började jobba på kontoret på familjeföretaget Carling Måleri för drygt tre år sedan i samband med att han drabbades av en fotbollsskada.

— Jag klarar inte att ligga hemma. Jag drog in mina egna jobb och skaffade egna kunder. Sedan blev jag fast. När jobbet rullade på så märke jag att fotbollen blev lite drabbad. Jag insåg till slut att jag inte kan göra allting.

Anton Carling beslutade förra vintern att avsluta sin fotbollskarriär.

— Jag kände att jag hoppar av fotbollen helt och hållet och satsar i stället helt och hållet på mitt yrke.

Anton Carling spelade för Södra FF innan han 2013 bytte till City. Foto:

I september startade Anton Carling och hans pappa Rolf Carling byggbolaget Carling Entreprenad. Anton Carling är vd för det nya bolaget. Dessutom har fyra snickare anställts.

— De killar vi har handplockat är mycket duktiga. Vi har absolut tänkt satsa rätt så hårt på det här, säger Anton Carling.

Carling Entreprenad är ett dotterbolag till Carling Måleri som Rolf Carling startade 2007. Carling Måleri har i dag 35 anställda. Vid sidan av jobbet som vd för Carling Entreprenad fortsätter Anton Carling som arbetsledare på Carling Måleri.

Carling Måleri har huvudsakligen ägnat sig åt traditionellt måleri. Det har i viss mån även sysslat med fönsterrenovering. Det har också förekommit att Carling Måleri utfört totalentreprenader åt kunder som velat ha hjälp med att till exempel bygga om ett kök eller ett badrum.

— Vi tyckte att det skulle vara bra att dra i gång ett entreprenadbolag för att ha ett annat ben att stå på och inte bara vara beroende av måleriet, säger Anton Carling.

Jag vill hålla nere personalstyrkan och bara ha väldigt duktig personal.

Carling Entreprenad kommer att utföra totalentreprenader åt Mälarvillan som säljer nyckelfärdiga hus.

— Jag håller i hela produktionen åt dem tills kunden flyttar in, säger Anton Carling.

Carling Entreprenad kommer att i sin tur ta in underentreprenörer som utför vissa av arbetena, bland annat el och vvs. Det första huset ska resas i november och det andra i december.

— Sedan har vi några villor i planeringen i början av nästa år med, säger Anton Carling.

Tanken är dock inte att byggbolaget ska bli lika stort som måleriet.

— Jag har sagt max 10 gubbar. Större än så vill jag inte bli på den sidan. Jag vill hålla nere personalstyrkan och bara ha väldigt duktig personal, säger Anton Carling.

— Orsaken till att det har gått rätt så fort för mig i min karriär är att jag drivs av att hålla hög kvalitet.

Enligt Anton Carling finns det gott om jobb. Carling Måleri planerar till exempel att bygga en fastighet med 16 kontor i form av bostadsrätter bredvid företagets nuvarande kontor på Kungsgatan. En liten bit längre bort på Kungsgatan planerar Carling att tillsammans med företaget Stefans El bygga en fastighet med 16 bostadsrätter.

Carling Entreprenad kommer att fokusera på privatkunder och ägna sig åt att bygga till exempel villor. Företaget kan även tänka sig att låna ut sina snickare till de stora byggbolagen när dessa behöver hjälp.

Anton Carling tycker att han i sitt yrkesliv har haft stor nytta av sina erfarenheter från fotbollen. Han har bland annat fått många kontakter genom fotbollen.

— Framför allt disciplin och den biten tycker jag man har fått väldigt mycket från fotbollen. Det finns inga genvägar. Det handlar inte om en person utan om att få ihop ett helt lag. Det är viktigt att få ihop ett bra gäng, att alla trivs.

Anton Carling. Foto:

Anton Carling

Bor: Römossen i Eskilstuna.

Ålder: 26 år.

Familj: Sambo och hennes 10-årige son.

Fritidsintressen: Spelar golf, padel och hockey. Gymmar. Tittar på fotboll, handboll och speedway.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat