Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) kommenterade Svenskt Näringslivs senaste rankning där Strängnäs backade.— Jag vill hävda att det är en tillfällig sättning. Foto:

Frukost för företagsamma på Strängnäs Business Park

Strängnäs

Sista fredagen i månaden under vår, höst och vinter anordnar Strängnäs Business Park företagsfrukost. Träffarna innehåller näringslivsnyheter och föredragningar av intressanta gäster.

Höstens första frukost ägde rum den 29 september. Ett 80-tal besökare deltog i evenemanget som även livestreamades på Strängnäs Business Parks Facebook-sida.

Ilse Wicherts från företaget Arbetsriktning höll ett föredrag om hur vårt beteende har förändrats sedan den första smartphonen kom. Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) pratade om Svenskt Näringslivs senaste rankning av företagsklimatet.

Frukostvärd var Elin Karlsson från Ung företagsamhet i Södermanland. Hon berättade att Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med entreprenörskap i både grundskolan och gymnasiet.

— På gymnasiet får man starta någonting som kallas för UF-företag. Syftet med att starta ett UF-företag är att man ska lära sig om entreprenörskap och man ska lära sig att bli företagsam. Man ska lära sig hur ett företag funkar, sa hon.

Elin Karlsson berättade att det finns flera olika sätt att stötta Ung företagsamhet om man vill.

— Bland annat kan man vara med och sponsra vår mässa eller så kan man vara med och sponsra vår verksamhet i stort. Men man kan också stötta med hjälp av rådgivning. Alla våra UF-företagare ska ha en rådgivare knuten till sitt företag och jag är övertygad om att alla ni här inne skulle kunna vara en utmärkt rådgivare till våra UF-företagare!

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M) kommenterade Svenskt Näringslivs senaste rankning där Strängnäs efter flera års uppgång backade 27 placeringar från plats 78 till plats 105.

— Jag vill hävda att det är en tillfällig sättning i en resa mot ett riktigt bra resultat. Vi måste lära oss av det här. Vi måste vara lyhörda, sa han.

— Vi kan samtidigt konstatera att vi under hela den här resan från 2014 har vi stärkt oss från plats 217 till då plats 105.

Kommande frukostar:

27 oktober: Tema: Gamification - vad är det?

24 november: Tema: Drönarteknikens möjligheter.

Jacob Högfeldt hade bland annat noterat att företagen upplevde att tillgången på kompetens blivit sämre.

— Det kan man kanske förstå när man vet att det är en brinnande högkonjunktur och Strängnäs kommun tillhör Stockholms arbetsmarknad. Det finns stora möjligheter att vara mycket attraktiv på arbetsmarknaden.

— Vi kommer att samla er på andra sätt framöver för att borra mer i de här siffrorna. Vi vill inte att de ska se ut så här. Det är vi oerhört bestämda om. Jag tror att ni också som företagare känner det.

— Vi som kommun har massor att göra i detta och jag hoppas verkligen i att vi tillsammans kan försöka driva den här frågan ytterligare framåt.

Jacob Högfeldt berättade att det går bra ekonomiskt för Strängnäs kommun.

— Strängnäs kommun har nått starka ekonomiska resultat 2016 och vi ser ut att göra det även 2017. Vi amorterade till och med på vår skuld 2016.

  • Jeanette Löhf, arbetsförmedlingen: — För att byta erfarenheter och att lyssna på spännande föredrag och träffa företagare här i Strängnäs. Eftersom jag jobbar på arbetsförmedlingen är det perfekt att vara med här och få träffa folk och nya ansikten, knyta kontakter. Det är andra gången jag är med. Foto:
  • Mariana Grabos, Kognitiv Mottagning: — Jag är egen företagare. Det är första gången jag är med här. Som egenföretagare är man ganska ensam med sitt. Det är trevligt att få träffa andra människor och utbyta kollegiala erfarenheter, träffa kommunens handläggare och arbetsförmedlingen och helt enkelt bygga nätverk. Foto:
  • Maria Hammarstedt, MR Sörmland: — Jag tycker att det är bra att träffa folk från andra företag här i Strängnäs. Lära känna folk och visa upp oss att vi finns. Jag kan känna ibland att vi är lite anonyma så det är bra att vi får träffa folk. Jag är också här för föredragens skull. Det är alltid bra föredag. Foto:
  • Jonas Wulff, arbetsförmedlingen: — Jag är här eftersom jag jobbar på arbetsförmedlingen. Jag jobbar bara med arbetsgivare. Det är ett jättebra forum att träffas och berätta om våra tjänster och hur vi kan hjälpa till för att hitta folk. Foto:
1/

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäsnäringsliv

Mest delat denna vecka

Relaterat