Richard Larsson, vd, och Joakim Larson, utvecklingsansvarig, Best Western Plus Hotel Rogge. Foto:

Hotel Rogge blir fyrstjärnigt och fördubblar antalet rum

Strängnäs

Hotel Rogge i Strängnäs har under hösten blivit fyrstjärnigt och uppgraderats till Best Western Plus-standard. Nu ska hotellet byggas ut med 30 nya rum.

— Vi ser en stor potential att locka weekendresenärer från Stockholmsregionen, såväl som besökare från andra länder, till Strängnäs. Då krävs det ett fyrstjärnigt Plus-hotell, fler hotellrum och en fortsatt ökad satsning på besöksnäringen i Strängnäs, säger Joakim Larson, utvecklingsansvarig på Hotel Rogge.

Best Western Plus Hotel Rogge har i dag 34 rum med 58 bäddar. Hotellet kan som mest ta emot 80 gäster. Det har 25 heltidsanställda.

Hotel Rogge ägs av familjen Larson med föräldrarna Johan och Catharina och deras barn Joakim, Christian och Richard.

Richard Larson är sedan två år tillbaka vd. Joakim Larson jobbar sedan förra året på hotellet som utvecklingsansvarig.

Joakim och Richard Larson utanför Hotel Rogge som har blivit ett fyrstjärnigt Plus-hotell.

Best Western Plus Hotel Rogge har ökat sin beläggning med 50 procent på fem år. Ökningen kommer främst från affärsresenärer och regional tillväxt.

Under det senaste året har man jobbat hårt för att hotellet ska bli fyrstjärnigt och uppgraderas från vanligt Best Western till Best Western Plus. Bland de åtgärder som skett innefattas en förbättring av det visuella intrycket, ett nytt grafiskt utryck har tagits fram för verksamhetens olika delar, hotellets tillgänglighet har förbättrats genom nya öppettider, moderna it-system för hantering av städ och underhåll har implementeras samt ett gediget arbete att förbättra servicen till gäster. I takt med detta har hotellet även arbetat hårt med underverksamheterna restaurang Harrys och Bageri & Café Rogge för att skapa högklassiga upplevelser för hotellgäster och Strängnäsbor när det gäller mat och service.

Richard Larson menar att det nu har blivit dags för företaget att ta nästa steg i utvecklingen.

— Därmed aktualiserar vi nu våra byggrätter och bygger ut hotellet med 30 nya rum.

Vi kommer även att bygga ovanpå vår takterass.

De nya rummen kommer att ligga i en byggnad som ska byggas på den nuvarande parkeringen bakom hotellet.

— Vi kommer även att bygga ovanpå vår takterass. Det kommer att göra att det blir mer konferensutrymmen och en vidareutveckling av vårt befintliga relaxkoncept där uppe, säger Joakim Larson.

Mässen på Hotel Rogge. Foto:

Bygget kommer att påbörjas nästa sommar och ska vara klart till sommaren 2019.

— Det innebär att vi fördubblar storleken på hotellet, säger Richard Larson.

Richard och Joakim Larson vill att kommunen ska göra mer för att stötta turistutvecklingen.

— De behöver verkligen ta ett större helhetsgrepp och hjälpa turismen på traven i Strängnäs och utveckla Strängnäs som destination. Vi försöker dra vårt strå till stacken genom att engagera oss hårt i Mitt Strängnäs och genom att bygga en riktigt vass hotellupplevelse, säger Richard Larson.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäsnäringsliv
Relaterat