Jenny Sjödahl tycker att det ska bli spännande att arbeta som vd för Westermo som har 89 anställda i Stora Sundby. Foto:

Jenny Sjödahl ny vd på Westermo

Eskilstuna

Den 1 november tillträdde Jenny Sjödahl som vd på Westermo.

– Det här ska bli jättekul, säger hon.

– Det är en otroligt fin firma som jag får chansen att ta över, säger Jenny Sjödahl.

Westermo levererar industriella datakommunikationsprodukter. Företaget tillverkar bland annat ett brett sortiment av industriella Ethernetswitchar. Antalet anställda uppgår i dagsläget till totalt 221, varav 154 i Sverige. 89 anställda finns i Stora Sundby och 65 i Västerås.

Jenny Sjödahl tycker att det ska bli spännande att arbeta som vd för företaget.

– Westermo är ett otroligt fint bolag på alla sätt med produkter som är av riktigt, riktigt hög kvalitet. Vi har både utveckling och tillverkning i Sverige, vilket är unikt i vår bransch. Det är klart att det är ett jättespännande uppdrag på alla sätt.

Westermo

Företaget levererar industriella datakommunikationsprodukter.

Företaget tillverkar bland annat ett brett sortiment av industriella Ethernetswitchar.

Omsättningen uppgick förra året till cirka 405 miljoner kronor.

Antal anställda: 221.

Westermo är en del av det börsnoterade Beijer Electronics.

Jenny Sjödahl har tidigare jobbat som försäljningschef på Westermo. Hon har varit anställd på företaget sedan augusti 2016. Hon menar att Westermo har en företagskultur som präglas av kvalitetsmedvetande och gott samarbete.

– Det som är speciellt med Westermokulturen är dels att vi gör saker på riktigt och vi gör rätt. Det finns en otroligt stark kvalitetskultur på firman. Vi gör aldrig någonsin någonting halvdant utan alla tar ansvar för att det verkligen blir bra gjort. Sedan tycker jag att det är ett väldigt fint samarbete. Folk hjälper varandra och ställer upp.

Per Samuelsson är vd och koncernchef för det börsnoterade Beijer Electronics Group som Westermo är en del av.

– Jag är glad över att utse Jenny till vd för Westermo och ser fram emot att tillsammans utveckla Westermo vidare, säger han.

Jenny Sjödahl

Yrke: Vd för Westermo.

Ålder: 44 år.

Bor: Framnäs i Västerås.

Familj: Maken Jonas och döttrarna Ellen, 10, och Alva, 13.

Fritidsintressen: Löptränar och rider. Ägnar mycket tid år barnens fotboll och fiolspelande.

Jenny Sjödahl tar över efter Lars-Ola Lundkvist som lämnar tjänsten som vd på Westermo efter tio år.

– Jag vill tacka Lars-Ola för hans insatser för Westermos tillväxt de senaste tio åren och jag är tacksam över att han kommer att stödja bolaget och Jenny under övergångsperioden. Lars-Ola kommer därefter att gå vidare till en roll inom Business Development och kommer att fokusera på aktiviteter på koncernnivå samt fortsätta att rapportera till mig, säger Per Samuelsson.

Innan Jenny Sjödahl började på Westermo arbetade hon mer än 18 år på ABB i Sverige och Singapore. Hon hade ett flertal positioner inom försäljning, marknadsföring och olika ledande befattningar.

– Det har varit lite blandat, men mest fokus på marknad, sälj och general management.

Jenny Sjödahl har tidigare haft ledande befattningar inom försäljning och marknadsföring.

Vilken ledarstil har du?

– Ja, min ledarstil är nog väldigt mycket byggd på eget ansvar. Jag har väldigt litet kontrollbehov egentligen. Jag gillar när folk tar eget ansvar. Om alla vet om vart man ska och varför så klarar folk att ta väldigt mycket ansvar själva. Det är min stil, att följa upp och coacha, men inte kontrollera eller detaljstyra.

Kommer du att vara baserad i Stora Sundby?

– Ja, delvis. Jag kommer nog att dela min tid mellan Västerås och Stora Sundby. Vi har vår produktionsenhet i Stora Sundby, men utveckling och product management sitter i Västerås.

"Det är klart att det är ett jättespännande uppdrag på alla sätt."

Hur är det att ta över efter Lars-Ola Lundkvist?

– Ja, det är en utmaning naturligtvis. Lars-Ola har varit vd för Westermo i tio år och under den tiden har Westermo utvecklats från ett litet familjeföretag till en internationell grupp. Det är en otrolig utveckling som har skett. Det är kul att kunna få bygga på den starka plattformen, tycker jag.

Hur går det för Westermo?

– Det går mycket bra. Vi kommer att göra ett mycket bra år i år 2017 och vi ser ljust på framtiden för våra kunder och de branscher som vi är verksamma i.

Westermo levererar industriella datakommunikationsprodukter. Foto:

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat