Annika Erneborg vill öka standarden på Mälarbadens Camping så att den blir trestjärnig. Foto:

Mälarbadens Camping renoveras - siktar på fler stjärnor

Torshälla
annons

Annika Erneborg och Mats Levin tog den 1 maj över som arrendatorer på Mälarbadens Camping.

— En plan är att öka standarden så att vi blir en trestjärnig camping, säger Annika Erneborg.

Den i dag tvåstjärniga campingen har fem stugor och 68 platser för husvagnar eller husbilar. Det finns dessutom några tältplatser på området. Till anläggningen hör även en badplats och en gästhamn med cirka 10 båtplatser.

— Kiosken vid badet kommer att vara öppen under sommaren, säger Annika Erneborg.

Verksamheten omfattar även gästhamnen i Torshälla med 12 båtplatser och 4 ställplatser för husbilar. Annika Erneborg och Mats Levin arrenderar sedan den 1 maj anläggningen av Eskilstuna kommun.

— Vi tyckte att det var dags för en ny utmaning, säger Annika Erneborg.

Paret kommer att arrendera campingen i fyra år till att börja med. De driver sedan flera år tillbaka även Långholmens husbilscamping och Tantolundens husbilscamping i Stockholm.

I jakten på en ny utmaning sökte paret efter en camping som inte låg allt för långt bort från deras hem i södra Stockholm. Branschorganisationen SCR tipsade om att Eskilstuna kommun sökte arrendator till Mälarbadens Camping.

Annika Erneborg och Mats Levin planerar att fräscha upp anläggningen. De ska bland annat renovera stugor.

— Vi behöver bygga upp en ny reception, säger Annika Erneborg.

Arrendatorerna kommer att bjuda in SCR:s klassificeringsnämnd, som avgör hur många stjärnor campingarna får, för att få veta vad som krävs för att bli trestjärnig.

— Vi vet inte hur mycket vi behöver jobba för att uppnå det. Kanske blir det till nästa eller näst-nästa sommar.

Varför vill ni att campingen ska bli trestjärnig?

— Det är kommunen som önskar det för att få en standard på campingen. Jag tycker också att det är en lagom nivå.

Hur är det med beläggningen?

— Det är ganska bra beläggning, men den kan definitivt förbättras.

Mälarbadens camping har 8 året runt-boende och 40 säsongsgäster. Säsongen sträcker sig från den 1 maj till den 31 augusti.

— Jag är jättetacksam för de årsboende och de säsongsgäster vi har träffat. De är ryggraden för att campingen ska fungera. Man känner sig otroligt välkommen, säger Annika Erneborg.

Mälarbadens Camping kommer ha fyra säsongsanställda under sommaren. De kommer att arbeta i receptionen, med städning och i kiosken vid badet.

Annika Erneborg och Mats Levin upplever att kommunen arbetar hårt för att locka fler turister till Torshälla, speciellt med anledning av Torshällas 700-årsjubileum.

— De vill verkligen lyfta Torshälla som varumärke och som en turiststad. Det känns verkligen som att vi kommer in i rätt läge.

De nya arrendatorerna håller för närvarande på att knyta kontakt med andra lokala aktörer i branschen. Annika Erneborg är styrelseledamot i föreningen Camping Mälardalen-Gotland där även Vilsta Sporthotell finns representerat.

— Vi har nätverksträffar med andra i regionen som stöttar och hjälper varandra väldigt mycket. Det är väldigt skönt att vi har varandra. Vi är inte konkurrenter i vår bransch utan vi är kollegor. Vi hjälper varandra väldigt mycket, säger Annika Erneborg.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka