Mikael Oscarsson, vd Motorcentralen.

Motorcentralen satsar på transportbilar

Eskilstuna

Motorcentralen i Eskilstuna AB upplever en kraftigt ökad efterfrågan på transportbilar. Företaget har slutat sälja nya Mazda för att i stället satsa ännu hårdare på försäljningen av nya Ford.

— Marknaden för transportbilar är minst sagt het. I dag säljer vi lika många transportbilar som personbilar när det gäller Ford. Det hade man inte kunnat drömma om för fem år sedan, säger Mikael Oscarsson, vd på Motorcentralen.

Bland kunderna finns hantverkare och mindre företag inom bland annat bygg och måleri.

— Man vill gärna ha en bil som man kan lasta in mycket skrymmande grejer i. Det är ett vanligt behovskrav. Sedan ska det gärna finnas komfort i bilen också.

Den mest sålda transportbilen är Ford Transit Connect. Den näst mest sålda modellen är den något större Ford Transit Custom.

Motorcentralen i Eskilstuna AB

Mikael Oscarsson, vd

Verksamhet: Återförsäljare av nya Ford, personbilar och lätta lastbilar samt service och reparationer av Ford och Mazda.

Omsättning: 108 miljoner (2016).

Antal anställda: 21.

Personalbehovet – ökat.

Orderingången – minskat.

Investeringsnivå – ökat.

Motorcentralen slutade vid årsskiftet att sälja nya Mazda. Motorcentralen fortsätter dock att vara märkesverkstad för det japanska märket.

— Eftersom Fords försäljning ökar så pass starkt som den gör, framför allt på transportbilar eller lätta lastbilar, så behöver vi ha mer utrymme och resurser för att klara av den ökade efterfrågan, säger Mikael Oscarsson.

— Mazda har bara haft personbilskategorin. Där finns det inga transportbilar på samma sätt.

Motorcentralen är ett så kallat kvalificerat transitcenter för Ford, vilket bland annat innebär att företaget har en särkskild verkstad för transportbilar.

— Vi avser att bli ännu större på transportbilar, säger Mikael Oscarsson.

Läs mer om dessa ämnen

Bilarnäringsliv