• Fredrik Andreassen och Daniel Jacobsson i byggnaden som är över 3 000 kvadratmeter stor. Foto:
  • Fredrik Andreasson, vd Södergren Metallindustri, och Daniel Jacobsson, vd X-ponent Inredning, framför den nya industrifastigheten. Foto:
1/

Ny fabrik klar i Vilsta industriområde

Eskilstuna

Nu är den nya industribyggnaden på Svarvargatan 14 i Vilsta industriområde klar. Företagen X-ponent Inredning och Södergrens Metallindustri har i oktober tagit sina nya lokaler i besittning.

Bakom bygget står näringslivsprofilerna ­Daniel Jacobsson och Fredrik Andreassen som tillsammans äger de båda företagen.

— Det har gått väldigt bra. På det hela taget har det fungerat väldigt smidigt över byggperioden, säger Daniel Jacobsson som även är vd för X-ponent Inredning.

Har ni hållit tidplanen?

— Ja, det har vi gjort. Vi har jobbat stenhårt hela tiden och vi har hållit tidplanen.

Fredrik Andreassen är vd för Södergrens Metallindustri som har lämnat sin industribyggnad på Filargatan 10. X-ponent Inredning har flyttat från sina tidigare lokaler på Hejargatan 5.

— Vi kommer att vara väldigt mycket mer effektiva i och med att vi får mycket bättre flöden. Eftersom vi har leveranser från Södergren till X-ponent behöver vi nu bara öppna dörren så kommer grejerna in där. Tidigare var vi tvungna att boka transport. Vi kommer att spara mycket på transporter. Därigenom sparar vi även på miljön. Vi håller till i en ny fastighet med fjärrvärme. Det sparar också på miljön. Vi känner oss nöjda med det, säger Daniel Jacobsson.

Den nya industrifastigheten är över 3 000 kvadratmeter stor.

— Jag tycker att vi har nått ett bra flöde. Vi har lyckats med vårt tänk vad gäller både produktion och lager och montage, säger Daniel Jacobsson.

X-ponent Inredning har 14 anställda och Södergrens Metallindustri 25.

— Vi har rekryteringsbehov just nu på Södergren.

Företaget söker en CNC-operatör. Södergrens Metallindustri söker även svetsare.

— Vi har väldigt mycket att göra så vi behöver stärka upp på Södergrensidan.

X-ponent Inredning har nyligen gjort upp med en av sina större kunder, som är ett stort industriföretag i Sverige, om att jobba ihop under ytterligare tre år.

— Jag tycker att konjunkturen fortfarande är väldigt bra. Vi tänkte att det kanske kommer en avmattning efter sommaren, men nu har det plockat på igen så att vi har fortfarande väldigt bra orderingång. Det tycker jag känns glädjande, säger Daniel Jacobsson.

X-Ponent Inredning AB

Vd: Daniel Jacobsson.

Verksamhet: Tillverkar bland annat verktygsskåp, arbetsbänkar och rullvagnar.

Antal anställda: 14.

Södergrens Metallindustri

Vd: Fredrik Andreassen.

Verksamhet: Legotillverkning av plåt­artiklar.

Antal anställda: 25.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv

Mest delat denna vecka

Relaterat