Helena von Porat, hotelldirektör på Bolinder Munktell.

Ny hotelldirektör på Bolinder Munktell

Eskilstuna

Helena von Porat tog i augusti över som ny hotelldirektör på Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell i Eskilstuna.

— Jag känner mig ödmjuk inför utmaningen och är redo att med själ, hjärta och lite jävlar anamma ta Bolinder Munktell till nästa nivå, säger Helena von Porat.

Hon har tidigare jobbat som hotellchef på Villa Brevik Kurs & Konferens och på First Hotel Amaranten. Sedan tre och ett halvt år tillbaka har hon varit receptionschef på Hotel Bolinder Munktell. Helena von Porat tar över efter Carina Söderberg Axelsson som var hotelldirektör i 13 år.

— Att få möjligheten att tillsammans med Bolinder Munktells fantastiska personal driva detta hotell framåt är som en dröm, säger Helena von Porat.

Hotellet har 112 rum med drygt 200 bäddar. Det har även sju mötesrum med en kapacitet på upp till 300 personer. I relaxavdelningen finns en bastu och ett litet gym. Hotellrestaurangen erbjuder bland annat en frukost som har blivit populär bland många Eskilstunabor på helgerna. En nyhet i restaurangen är att hotellets gäster erbjuds en snacksmeny dygnet runt.

På vardagarna består hotellgästerna framför allt av affärsresenärer och konferensdeltagare. På helgerna kommer det många privatresenärer.

— Vi kommer att rikta in oss på att synas mer, att höras mer och bli lite mer öppna för olika typer av verksamheter. Vi vill visa på att vi inte bara är en hotell- och konferensverksamhet utan att vi även har en så fantastisk restaurang och att lokalborna jättegärna får vara en del vår vardag. Man ska kunna komma hit och bara ta en after work eller en fika.

Hotellet har en lång och spännande historia. Här startade traktor- och maskintillverkaren Bolinder Munktell sin fabrik på 1800-talet. Byggnaden var länge företagets huvudkontor.

Hotellet genomför just nu en omorganisation som bland annat innebär att hotelldirektören kommer att ha en hotellchef vid sin sida i stället för som tidigare två avdelningschefer.

— Vi plockar upp det som våra medarbetare brinner för. Vi vill att de ska få utvecklas och ta tillvara på den fantastiska kompetens som de sitter på.

Helena von Porat vill att hotellet ska samarbeta mer med det övriga näringslivet och andra aktörer för att göra Eskilstuna mer attraktivt som mötesplats.

— Vi vill öppna upp våra portar än mer och bjuda in Eskilstunaborna att ta del av vårt utbud, aktiviteter och events. Det är viktigt att vi tillsammans med Eskilstunas näringsliv och lokalborna får en levande stadskärna både för besökare och lokalbefolkning. För att nå vår vision krävs det att vi vidgar våra vyer, ser på vår verksamhet med nya ögon och vågar vara unika. Och det skall vi lyckas med!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka