Robert Öhlin, Office IT-Partner, Peter Gippert, Arkitektkopia, Michael Wilhelmsson, Office IT-Partner och Richard Fröjdendal, Columbird. Foto:

Ny mässa i Eskilstuna för entreprenörer - 30-tal företag medverkar under IT-Party

Eskilstuna

I höst arrangeras en entreprenörsmässa för lokala företag. Ett 30-tal företag kommer att medverka på mässan som arrangörerna hoppas ska locka uppåt 400 besökare.

Mässan - som kallas Entreprenörsmässan IT-Party - äger rum den 6 september i lokalen Pingvinen i Parken Zoo. Den arrangeras av Office IT-Partner, Arkitektkopia, Columbird och Parken Zoo.

Arrangörerna menar att det i Eskilstuna finns ett stort behov av en mässa där lokala företag kan ta del av andra lokala företags expertis och lösningar på de utmaningar man står inför.

— Vi vill få lokala företag att jobba ihop på ett bra sätt. Om man till exempel ska starta ett företag ska man kunna komma till mässan och hitta det mesta på plats, säger Robert Öhlin, vd för Office IT-Partner.

Office IT-Partner har tidigare arrangerat en egen mässa vartannat år för att visa sitt utbud av produkter och tjänster. När företaget tog över it-driften för Parken Zoo dök idén upp om en större mässa med fler företag involverade.

Ett 30-tal företag kommer att medverka på Entreprenörsmässan IT-Party. De medverkande företagen är verksamma inom bland annat it, marknadsföring, transport, personalförsörjning, kontorsmiljö, arbetskläder, vin och golf.

Ett av mässans fokusområden är miljö. Bland de medverkande bolagen finns solcellsföretaget Ecokraft.

Arrangörerna hoppas på cirka 300-400 besökare. Besökarna kommer bland annat att kunna ta del av seminarier och utbildningar. Walter Kurtsson kommer att vara konferencier. Krögaren och tv-profilen Carl Jan Erik Granqvist kommer att hålla en inspirationsföreläsning om sina erfarenheter som entreprenör.

Arrangörerna vill också genom mässan skapa en möjlighet för företagare att knyta nya kontakter och utöka sina nätverk.

Om mässan blir lyckad kan den bli ett regelbundet återkommande arrangemang.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat