Rolf Springfeldt är ny vd på Create Business Incubator.

Ny vd för Create Business Incubator

Eskilstuna

Rolf Springfeldt påbörjade den 1 september sin tjänst som vd för Create Business Incubator.

— Det är superhäftigt att få gå in i det västmanländska och sörmländska innovationssystemet, säger Rolf Springfeldt.

Han har studerat industriell marknadsföring vid Uppsala universitet. Rolf Springfeldt har tidigare arbetat som bland annat avdelningschef på Trafikverket ICT. Han har även erfarenhet av arbete i ledande positioner inom it-outsourcingaffärer. Han har också lång erfarenhet av arbete som interimchef/vd på flertalet tillväxt och start up-bolag.

Creates tidigare vd Erik Asph Hennerdal avslutade sin femåriga tjänst på inkubatorn i juni för att påbörja en ny roll hos Energimyndigheten.

— Jag har stor respekt för det arbete som har lagts ner på Create. Man blir inte rankad som topp 5 i Sverige för att man har chansat - man blir det för att man är bra. Det fyller mig med respekt inför uppdraget, säger Rolf Springfeldt.

Caroline Drabe är styrelseordförande för Create Business Incubator:

— Det är en glädje att välkomna Rolf som ny vd för Create. Rolf har en bred yrkesmässig erfarenhet som ledare från det privata näringslivet samt statligt verk, liksom erfarenhet av att leda inkubator/start up verksamheter. Vi är övertygade om att Create, med Rolf som vd, kommer att kunna utvecklas vidare som en av Sveriges främsta inkubatorer, säger hon.

Rolf Springfeldt kommer att börja med att lära känna sina nya medarbetare.

— Eftersom jag i tidigare roller som interimchef/vd varit in och ut i flera bolag har jag som rutin att inte gå in i möten med några särskilda förväntningar. Därför lämnar jag ett stort utrymme för individerna att bidra till kartbilden innan jag börjar skapa mig en egen uppfattning, säger han.

Create Business Incubator

Företagsinkubator som erbjuder entreprenörer coaching och affärsutvecklingstöd.

Create arbetar i nära samarbete med Mälardalens högskola.

Non-profitverksamhet som ägs av Västerås Science Park, Munktell Science Park i Eskilstuna och Sörmlandsfonden.

Create ingår i Vinnovas nationella inkubatorprogram.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka