• Frida Boisen kommer att hålla en inspirerande föreläsning om mod och sociala medier under eventet Eskilstuna Näringsliv EN17.
  • Kattis Ahlström är konferencier. Foto:
1/

Succé direkt för Eskilstuna Näringsliv EN17

Eskilstuna

Cirka 400 deltagare har anmält sig till den första upplagan av eventet Eskilstuna Näringsliv EN17.

— Det är fullt både dag och kväll. Det känns jättekul, säger projektledaren Michael Serrander, vd för profilbyrån Profeel.

Eskilstuna Näringsliv EN17 äger rum på torsdagen. Syftet med eventet är enligt arrangörerna att inspirera alla personer som är intresserade av Eskilstuna och dess näringsliv.

EN17 är en sammanslagning av Näringslivsdagen och Marknadsplats. Arrangörer är Nyföretagarcentrum, Munktell Science Park, Företagarna, Marknadsföreningen och Affärsplan Eskilstuna.

Tv-personligheten Kattis Ahlström är konferencier. Hon leder eventet både under dagen på Elite Stadshotellet och under kvällen på Munktellmuseet.

En av inspirationsföreläsarna är Frida Boisen som är digital chef på Bonnier Tidskrifter och krönikör på Expressen. Hon talar bland annat om betydelsen av mod.

— Det största misstaget som de flesta gör i digital utveckling är att inte våga göra misstag. Våga ta nya steg! Vågar du ingenting kommer du att bli omsprungen.

Föreläsningen handlar också mycket om video.

— Det är någonting vi alla helt enkelt måste göra om vi vill nå ut. Video är det nya första språket i Sverige, säger Frida Boisen.

Under EN17 presenteras även resultatet av arbetet med Affärsplan Eskilstuna. Affärsplanen är en strategisk utvecklingsplan för Eskilstunas näringsliv under en tioårsperiod.

— Jag är väldigt glad över hur arbetet har fortlöpt och det ska också bli roligt när vi börjar se konkreta resultat, säger Mattias Rossköld, näringslivsdirektör vid Eskilstuna kommun.

Planen har arbetats fram under 2016 av företagare i Eskilstuna tillsammans med Eskilstuna kommun.

En annan programpunkt under EN17 utgörs av den professionella dansaren Tobias Karlssons inspirationsföreläsning. Han bland annat deltagit i 14 säsonger av tv-programmet Lets dance i både Sverige, Danmark och Norge.

— Mina drömmar sen barnsben har lett till internationella framgångar, men framförallt ett underbart och roligt liv, säger han.

Ytterligare en inspirationsföreläsning hålls av artisten och musikproducenten Alexander Bard.

Dagen avslutas på Munktellmuseet med trerättersmiddag och underhållning av Moneybrother. Under kvällen firas framgångar i näringslivet genom utdelning av priser i kategorierna Årets nyföretagare, Årets innovatör, Årets marknadsförare och Årets företagare.

Årets Nyföretagare 2016, finalister:

Erica Buskas Åhrlin och Oscar Wulff, FarCon AB.

Håkan Allerhed, Matthias Bergström och Thomas Hasselqvist, HTM Montage AB.

Jusef Fahed, Hem Baklawa.

Årets Marknadsförare 2016, finalister:

Mårten Sporrong och Fredrik Wahlqvist.Best Bemanning och Rekrytering i Sverige AB.

Tove Friede och Marie Oskarsson, Guldklimpen Underkläder AB.

Håkan Serrander, Biltjänsten Serrander Bil AB.

Årets Företagare 2016, finalister:

Daniel Johansson, Varubud Åkeri AB

Carina Sars, City Hotell

Jonas Karlsson, PQ Projektledning

Årets Innovatör 2016, finalister:

Mona Tjernberg, Mälardalens högskola

Stefan Forsberg, SmartFront

Charlotte Lejon, Energimyndigheten

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaNäringsliv
Relaterat