• Josefine Jensen, marknadskoordinator och tjänsteutvecklare, och Daniel Mansour, vd på Tentio. Foto:
  • Chefen har tillgång till en dashboard som tydligt visar hur personalens uppfattning om arbetsmiljön utvecklas.
  • De anställda får varje vecka svara på 11 frågor i en webbapp. Det tar mindre än en minut att svara på frågorna.
1/

Tentio skapar team i världsklass

Eskilstuna

Företag kan genom att varje vecka undersöka hur de anställda upplever sin arbetsmiljö få fram underlag till meningsfulla åtgärder för att motverka utbrändhet och hög personalomsättning. Eskilstunaföretaget Tentios nya tjänst för att skapa hållbart högpresterande team har snabbt blivit populär.

— Vi är helt övertygade om att det här är något som behövs på marknaden. Vi kan inte hålla på att ställa krav på att både team och företag ska vara högpresterande utan att samtidigt säkerställa att vi gör det på ett hållbart sätt. Om man gör det på ett hållbart sätt skapar man i förlängningen ett engagemang, ett intresse och en vilja att verkligen göra det där lilla extra för företaget. Framför allt vill medarbetarna jobba kvar över tid, säger Daniel Mansour, vd för Tentio.

Företaget, med besöksadress på Munktell Science Park i Eskilstuna, har fyra anställda. Tentio erbjuder bland annat tjänster inom projektledning och ledarskapfrågor. Under det senaste året har fokus legat på att utveckla och lansera det nya konceptet Thrive. Utvecklingen av tjänsten har skett i nära samarbete med några av Tentios största kunder.

Konceptet lanserades i januari och har redan köpts av ett tiotal kunder. Bland kunderna finns alltifrån små företag till globala industriföretag. Målet är att ha 50 kunder innan årets slut.

Rent konkret fungerar Thrive så att medarbetarna varje vecka får svara på 11 frågor om sin arbetsmiljö i en webbapp. Det tar mindre än en minut att svara på frågorna. Chefen får tillgång till en dashboard som tydligt visar hur personalens uppfattning om arbetsmiljön utvecklas. Med hjälp av informationen kan chefen tillsammans med coacher från Tentio identifiera vilka frågor som är viktiga att fokusera på.

— Märker vi till exempel att arbetsbelastningen var helt okej för tio veckor sedan, men att den sedan dess bara har blivit högre och högre så har man ett område som man behöver gör någonting åt, säger Daniel Mansour.

Kunden får enkla rekommendationer och förslag på tjänster så att den snabbt kan sätta in rätt åtgärder. Åtgärderna kan utföras av chefen själv, med hjälp av Tentios coacher eller av någon av Tentios samarbetspartners. Tentios coacher hjälper även företagets kunder att följa upp de vidtagna åtgärderna för att säkerställa att teamet fortsätter att vara högpresterande.

— Vi är väldigt intresserade av att jobba med samarbetspartners. Dels när det kommer till att erbjuda olika typer av rekommendationer, men framför allt när det gäller att bemanna. Behovet är enormt, säger Daniel Mansour.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka