• Jeray Abdullah och Mussie Zerai har båda tack vare Next Step fått anställning på Wavin Sverige.
  • Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna.
1/

Wavins initiativ gav jobb till sju nyanlända

Eskilstuna

Wavin i Eskilstuna har gjort en lyckad satsning på praktik för nyanlända. Initiativet, som kallas Next Step, har lett till flera anställningar och en fortsättning är beslutad.

Att människors erfarenhet och kunskap inte kommer till användning är enligt Wavin ett resursslöseri som Sverige inte har råd med. Företaget uppger sig vilja göra skillnad för människor och ser även möjlighet att inspirera andra att göra detsamma.

— Arbetet med vårt initiativ, praktikprojektet Next Step, inleddes förra året. Sju personer fick praktikplats och det blev en fantastisk utveckling. I våras kunde vi erbjuda samtliga en anställning, berättar Wavins HR-chef Behrooz Nazerian.

Praktikupplägget omfattade tolv veckor med utbildning i bland annat truck och hjullastarutbildning. Handledning i konkreta arbetsuppgifter hos Wavin ingick såväl som en utvecklingsplan.

— Wavins satsning med Next Step är ett fantastiskt bra initiativ och som på ett konkret sätt också stöttar Eskilstuna kommun i vårt arbete, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det lyckade resultatet med Next Step har lett till att Wavin beslutat genomföra en fortsättning, Next Step 2, med start under senhösten 2017.

— Det här projektet är ett vinnande koncept. De erhåller anställning, stadig inkomst men även insikter och erfarenheter som underlättar det fortsatta livet i Sverige. Vi ska känna stolthet över att vi kan vara en verksamhet som rymmer mångfald, säger Behrooz Nazerian.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka