Tobias Kölborg, regionchef Stenvalvet, Stefan Möller, jobbcoach Work for you, och Åsa Scharfe, kommunikationschef Stenvalvet. Foto:

Work for you prisat för integrationsarbete

Eskilstuna

Work for you i Eskilstuna fick fastighetsbolaget Stenvalvets pris Lilla Extra. Work for you fick priset för sitt samhällsengagemang och integrationstänkande.

Stenvalvet har totalt ett hundratal samhällsfastigheter till ett sammanlagt marknadsvärde av cirka 10 miljarder kronor. Fastighetsbolaget delar varje år ut ett pris som kallas Stenvalvets Lilla Extra till någon av sina hyresgäster som nominerat sin verksamhet. Priset uppgår till 30 000 kronor. Syftet med stipendiet är att uppmuntra och stödja enskilda initiativ och insatser som bidrar till att berika och sätta en guldkant på tillvaron.

Vinnare av 2017 års pris blev Work for You som har sina lokaler i Stenvalvets fastighet på Kungsgatan 43 i centrala Eskilstuna. Work for you får enligt motiveringen priset för sitt "samhällsengagemang och integrationstänkande som bidrar till att fler blir inkluderade i samhället, får naturlig rörelse, ökad mobilitet och frihet". Work for you kommer att använda prispengarna till inköp av unisexcyklar.

— Deras ansökan var väl formulerad och handlade mycket om integration och hur vi kan hjälpa våra nya medborgare till en bättre vardag. Att kunna cykla är något som de flesta av oss lärde oss i unga år, men många nya medborgare har inte haft möjligheten att lära sig det, säger Åsa Scharfe, kommunikationschef på Stenvalvet.

Work for you kommer även att hålla informationsmöten med en inspiratör som kommer att prata om allt som är bra med att röra på sig.

— Vi vill ju integrera våra nya medborgare i landet och jag tycker att just det här initiativet passar in i vår profil. Att lära sig cykla är naturligt för oss, men det kanske inte är det för alla och då behövs de här som kan dra igång de här sakerna. Vi är jättestolta över att ha dem som hyresgäster i vårt hus för vi ser att de gör skillnad, säger Åsa Scharfe.

Fastighets AB Stenvalvet

Fastighets AB Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom ägande, förvaltning och utveckling av samhällsfastigheter.

Stenvalvet äger totalt 109 fastigheter med ett sammanlagt marknadsvärde på cirka 10 miljarder kronor.

Det är företrädesvis staten, kommuner och landsting som är hyresgäster.

Priset delades ut den 24 januari på kontoret hos Work for you i Eskilstuna. Från Stenvalvets sida närvarade förutom Åsa Scharfe även regionchefen Tobias Kölborg.

— Work for you gör ett jättefint jobb här med sina elever. Det känns att jättespännande att de ska lära dem cykla, säger Tobias Kölborg.

Priset togs emot av Stefan Möller, jobbcoach på Work for you.

— Det är fantastiskt. Jag tänker att priset heter ju Lilla Extra och det är precis vad det här är. De som går här behöver kanske lära sig att simma eller i det här fallet lära sig att cykla och nu har vi möjlighet att kunna väva in det i vår undervisning. Det ger oss massor med nya möjligheter och dessutom glada deltagare.

Work for you AB

Work for you arbetar på uppdrag av arbetsförmedlingen som en så kallad kompletterande aktör.

Företaget är verksamt inom jobbförmedling, arbetslivsinriktad rehabilitering, utbildning och omställning.

Work for you finns på drygt 40 orter i landet med cirka 350 medarbetare.

Work for you startades 2005 och blev 2008 en av de första fristående jobbförmedlingarna i landet. Företaget arbetar på uppdrag av arbetsförmedlingen som en så kallad kompletterande aktör. I dag är Work for you verksamt inom jobbförmedling, arbetslivsinriktad rehabilitering, utbildning och omställning och finns på drygt 40 orter i landet med cirka 350 medarbetare.

Sedan januari 2014 ingår även utbildningsföretaget Infokomp i koncernen.

— Vår verksamhet riktar sig till att föra människor mot arbetsmarknaden på olika sätt, beroende på vad deltagaren har för behov, säger Stefan Möller.

Hur har utvecklingen varit för Work for you i Eskilstuna?

— Work for you har gått väldigt bra. Vi har funnits här sedan 2014 med sån här stor verksamhet. Vi har ökat varje år, både med antal deltagare, men också antal personal. För bara ett par år sedan var vi runt 10 stycken och nu är vi 19 personal.

Läs mer om dessa ämnen

Platser/Eskilstunanäringsliv