– Det ska bli intressant att vara med och se till att BDO tar nästa steg i utvecklingen i Eskilstuna. Stefan och jag kompletterar varandra väl och kommer att ha ett nära samarbete. Vi har en bra utgångspunkt och ska fortsätta att jobba för at behålla vår position som den byrå som har branschens nöjdaste kunder, säger Håkan Fridh.

Stefan Bengtsson ser fram emot att lämna över ledarskapet till Håkan Fridh.

– I maj tar vi ytterligare kontorsytor i anspråk och inom några år räknar vi med att vara 40 anställda jämfört med dagens 25. Jag är övertygad om att Håkan är rätt person att ta oss dit, säger Stefan Bengtsson.

Stefan Bengtsson och Håkan Fridh har arbetat tillsammans tidigare under karriären. För tio år sedan var Stefan kontorschef och Håkan Fridh revisor på Grant Thornton i Eskilstuna. En av deras kunder var Stiga Sports AB som var så nöjda med Håkan Fridh så att de anställde honom som finanschef.

Under Håkan Fridhs tid på Stiga Sports ökade omsättningen från 160 miljoner kronor till 390 miljoner kronor. Han har varit delaktig i att starta dotterbolag i Kina och Japan och såg till att flytta plastproduktionen från Kina och Israel hem till Eskilstuna.

När Stiga Sports vd Mats Bandstigen hastigt avled på grund av hjärtstopp 2015 trädde Håkan Fridh även in som vd. Han fungerade som både vd och finanschef under ett år tills Stigas nuvarande vd Andreas Zandrén tillträdde i maj 2016. Håkan Fridh slutar på Stiga Sports den 13 juni.

– Jag har varit där i tio år. Jag kände personligen att det är dags för nya utmaningar, säger han.

Håkan Fridh ser fram emot att komma tillbaka revisionsbranschen där han började sin karriär. Han tillträder som kontorschef på BDO den 1 september.

– Det är kul att komma till ett företag som växer och som är i början av en stark utveckling här. Man har växt väldigt fort. Nu handlar det om att skapa struktur och arbetsro för personalen, men att ändå fortsätta växa i lagom takt och leverera bra tjänster till våra kunder.

Vad har du för ledarstil?

– Jag tror att jag är ganska lugn och försöker lyssna, men ändå komma till ganska snabba beslut.

Stefan Bengtsson började jobba som chef för BDO:s kontor i Eskilstuna kort efter att det hade startats 2016. Kontoret, som ligger på Rademachergatan 17, har snabbt vuxit till att ha 25 anställda.

– BDO är ett starkt varumärke internationellt. Det har hjälpt till, säger Stefan Bengtsson.

En annan bidragande orsak är enligt Stefan Bengtsson att både han själv och många av de personer som han har rekryterat har egna varumärken.

– Jag har ändå jobbat här i stan sedan 2000.

Stefan Bengtsson anser även att BDO i Eskilstuna har ett bra åldersspann på sin personal.

– De yngsta är 23-24 år och de äldsta är drygt 60. Vi har väldigt många erfarna personer, särskilt för att vara så nya i stan.

Han menar att BDO i Eskilstuna har haft ett bra inflöde av nya kunder.

– Vi arbetar bland annat med Mälarplast, Vilsta Sporthotell, Best Bemanning, Pegroco Invest, Stockholm Spårvägar med flera.

Stefan Bengtsson tror att många företag i Eskilstuna kommer att behöva hjälp i samband med ägarskiften.

– VI står inför mycket ägarskiften i stan på grund av åldersstrukturen på företagarna. Där tror jag vi kan göra mycket nytta, säger Stefan Bengtsson.