• Kajsa Ekstrand, sälj- och bokningschef, och Sofia Andersson, hotelldirektör. Foto:
  • Sofia Andersson är hotelldirektör på Hotel Malmköping som ligger naturskönt på en höjd i Malmköping. Foto:
1/

Hotel Malmköping blir ett Sure Collection Hotel

Flen

Hotel Malmköping har anslutit sig till det nya varumärket Sure Collection Hotel inom Best Western Hotels & Resorts.

– Förhoppningsvis innebär det högre beläggningsfaktor, säger hotellchefen Sofia Andersson.

Hotel Malmköping relanserades den 9 april under det nya namnet Hotel Malmköping, Sure Hotel Collection by Best Western.

– Folk hittar oss lättare i och med att Best Western är ett väldigt känt namn i Sverige, Norden och världen. Deras befintliga kunder når oss väldigt lätt genom deras bokningssajt, säger Sofia Andersson på Hotel Malmköping.

Johan Michelson är Sverigechef på Best Western Hotels & Resorts.

– Med omtyckta after works, bruncher och grillkvällar har våra driftiga entreprenörer i Malmköping skapat ett härligt hotell som sätter den pittoreska staden på kartan. Hotellet drivs av eldsjälar som värnar det lokala entreprenörskapet och vi välkomnar våra nya medlemmar med öppna armar, säger han.

Bakgrunden till förändringen är att Hotel Malmköping tidigare ingick i den mindre kedjan Sweden Hotels som i maj förra året förvärvades av Best Western. Tillsammans bildade de Sveriges största hotellkedja.

– Det kändes som ett självklart val att då konvertera till Best Western i stället för att stanna i Sweden Hotels-kedjan, säger Sofia Andersson.

Best Western Hotels & Resorts består av flera underliggande varumärken. Varumärket Sure Hotels lanserades i oktober förra året i Skandinavien. Målsättningen är att bli Skandinaviens ledande hotellvarumärke i mellansegmentet genom att erbjuda en ny kategori av personliga och privatägda hotell med den större kedjans fördelar.

– När vi valde att bli ett Sure by Collection så får vi fortfarande visa vårt personliga starka varumärke Hotel Malmköping och vår profil, säger Sofia Andersson.

Hotel Malmköping ägs sedan sex år tillbaka av Rolf Lydahl. Hotellet ligger naturskönt på en höjd i Malmköping.

– Vårt mål är att vara den självklara anläggningen i Sörmland eftersom vi ligger mitt i Sörmland. Vi har en väldigt genomtänkt inredning som speglar naturen, säger Sofia Andersson.

– Vi är mitt i Sörmland så man kan lika gärna bo hos oss som i Eskilstuna eller i Katrineholm. Du kommer ju överallt på ungefär 30-40 minuter oavsett vilken större stad du ska till.

Hotellet har 45 rum och 80 bäddar.

– Vi ser en positiv trend med både konferens, affärsresor och gäster som besöker oss bara för att äta en härlig brunch eller affärslunch, säger Sofia Andersson.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Flennäringsliv
Relaterat