Annica Åkerblad är hotelldirektör på Elite Stadshotellet.

Konferensverksamheten ökar på Elite Stadshotellet

Eskilstuna

Annica Åkerblad på Elite Stadshotellet menar att det betyder mycket att hotellets kock Dennis Falk har utsetts till Elite Hotels Masterchef 2018.

– Det är inte bara i storstäder det händer sånt här utan det händer hos oss också. Det betyder att vi får cred för vårt kök, för vår matlangning. Maten är en oerhört viktig del av upplevelsen när du är på ett hotell, säger Annica Åkerblad.

Elite Stadshotellet i Eskilstuna har två restauranger: Y-WON Bar & Grill och Bishops Arms. Elite Stadshotellet i Eskilstuna har 132 rum med 214 bäddar. Konferensverksamheten står för cirka 35 procent av hotellets omsättning.

– Vi har 19 konferenslokaler, varav den största är Havet som tar 500 personer. Det är klart att det är stort hos oss, säger Annica Åkerblad.

Hur utvecklas konferensverksamheten?

– Vi ser en ökning på konferensverksamheten, men vi har en ökning i alla segment just nu.

Vilka framtidsplaner har ni för konferensverksamheten?

– Jag tror att konferensverksamheten kommer att öka. Jag tror också att man ska titta på lite mer på hälsorelaterade koncept när det gäller maten. Många tänker på hälsan. Konferensmässigt är vi hela tiden med och utvecklar teknik. Det är väldigt viktigt med uppkoppling, att du har ett bra wifi. Där är vi i fas hela tiden, säger Annica Åkerblad.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/Eskilstunanäringsliv
Relaterat