– Vi tittar över hela stan. Målet är att ha två butiker till, säger Johan Vennerström, fastighetschef på Lidl.

Varför är ni intresserade av att öppna fler butiker i Eskilstuna?

– Rent generellt i landet går Lidl bättre och bättre. Vi spränger 10-miljardersgränsen i omsättning. Sedan anser vi att man i städer av Eskilstunas storlek lätt kan ha fyra eller fem butiker.

Artikelbild

Lidl har i dag två butiker i Eskilstuna. Den ena ligger i Råbergstorp och den andra i Eskilshem.

– Bägge butikerna går fantastiskt bra rent omsättningsmässigt, säger Johan Vennerström.

Vad beror det på?

– Vi har funnits i Sverige i 15 år. Vi har blivit accepterade. Folk upptäcker att vi inte är en udda fågel som kanske säljer konstiga produkter utan att vi har den högsta kvalitén till bästa pris. I Sverige är vi inte så stora än rent marknadsandelsmässigt, men i Europa är vi jättestora. Vi gör stora inköp och får bra priser på bra produkter. Det är klart att det avspeglas.

Vad är det för typ av lägen som ni är intresserade av?

– Det är bostadsnära lägen med vältrafikerade gator utanför. Vi söker oss dit där folk bor eller arbetar så att man lätt kan komma till oss.

Johan Vennerström menar att Lidl har ett bra samarbete med Eskilstuna kommun.

– De är ju tillmötesgående vad gäller att försöka hitta nya lägen. Sedan är det inte lätt att hitta dem, men vi tycker att vi har en bra dialog om det med Eskilstuna kommun.

Hur ser tidplanen ut?

– Hittar vi ett jättebra läge i morgon tar vi det. Hittar vi någonting om två år kör vi igång då, men vi vill ju igång nu. Det är ingenting vi går och väntar på utan vi tittar aktivt nu på lägen för att kunna starta fler butiker i Eskilstuna.