– Vi kommer att jobba hårt och räknar med att vara klara i början av juni, säger Sara Branting som har varit varuhuschef ända sedan starten för fem år sedan.

– Egentligen firar vi 5 år i slutet av maj, men på grund av ombyggnationen så tar vi tillfället i akt att slå ihop nyinvigning och firandet av 5-årsdagen!

Hur har utvecklingen varit under de fem åren i Eskilstuna?

– Vi har haft en mycket bra utveckling när det gäller omsättningen. Tuna Park är ett bra köpcentrum med många trevliga kunder och vi trivs bra här.

Media Markt satsar 80 miljoner kronor på att modernisera 18 av sina 27 varuhus i Sverige.

– Vårt nya varuhuskoncept innebär en successiv implementering av Media Markts internationella koncept med mer interaktivitet, mer digital kommunikation i varuhusen och en tydlig koppling mellan webbhandeln och de fysiska varuhusen, säger Per Kaufmann, vd Media Markt Sverige.

Moderniseringen av varuhuset i Eskilstuna innebär bland annat att butiksytan nästan halveras.

– När vi öppnade hade vi inte en e-handel vilket betydde att vi visade hela sortimentet i butiken. I dag behöver vi inte visa allt utan vi försöker visa det som kunderna efterfrågar mest, säger Sara Branting.

Varuhuset kommer att utformas så att det bli lättare för kunderna orientera sig. Skyltningen blir tydligare och hyllorna lägre.

– Kunderna kommer att se oss och vi kommer att se kunderna, säger avdelningschefen Daniel Falk.

Telekom, gaming och inbyggnadsvitvaror är kategorier som kommer att hamna ännu mer i fokus.

– Vi kommer att ha en gamingyta där man som kund kan sitta och spela mot varandra. Man kan spela de senaste spelen på de senaste datorerna, säger Daniel Falk.

Varuhuset kommer också att utrustas med ytor för matlagning.

– Under tiden vi bygger om och moderniserar kommer det att vara något rörigt i varuhuset som kommer att hålla öppet som vanligt, säger Sara Branting.

Sara Branting kommer att vara föräldraledig från och med juni till och med hösten 2019. Under tiden kommer avdelningschefen Daniel Falk att vara tillförordnad varuhuschef.