Det är Nicklas Petersson och Åsa Wilkinson Petersson som ser till att Tuna Park åter får en leksaksbutik i affärsutbudet. De driver Lekiabutiken i Köping sedan tio år, och det kommer de fortsätta att göra. Butikerna ska nämligen drivas parallellt.

– Vi har varit i en liknande situation tidigare då vi även hade butik i Arboga. Det är dock svårt att driva butik i småstäder så den är tyvärr inte kvar, säger Nicklas Petersson.

Tanken är att dubbelkonceptet ska fungera bättre den här gången när expansionen sker i Eskilstuna.

Från parets befintliga butik på Stora gatan i Köping är det knappt fyra mil till Tuna Park. Avståndet är inget som avskräcker och många omsättningsmiljoner ligger i potten. Butiken i Köping har haft en årsomsättning på drygt fem miljoner kronor.

– Det är klart att vi har budgeterat för en högre omsättning, mer än dubbelt så hög som i Köping hoppas vi på, säger Nicklas Petersson.

För att tillgodose personalbehovet i Eskilstunabutiken har Lekiahandlaren valt att i första hand vända sig till före detta BR-anställda.

– Vi för samtal med gamla personalen. De har en otrolig kunskap om såväl kunder, lokaler som sortiment.

Förutom Nicklas och Åsa, som avser att ägna en hel del tid i Eskilstuna, behövs initialt fyra personer till.

– Det kan även tillkomma någon som kan hoppa in vid behov. Det blir betydligt fler arbetstimmar i Eskilstuna än i Köping. Jag kan tänka mig att helghandeln kommer stå för 65-70 procent av veckoomsättningen.

Leksaksbutikens öppningsdag är planerad till den 2 maj.

– Vi ska in med ny inredning och butiken ska Lekia-profileras och fyllas med varor. Det blir mycket arbete. Just nu håller vi på att beställa varor. Sedan mitten av januari har det varit tidiga morgnar och sena kvällar, säger Nicklas Petersson.

Han tror att kunderna kommer att känna igen sig.

– Eskilstunaborna kommer att känna igen sig på det stora hela. Men vi tillför nya produktgrupper och har delvis ett eget sortiment.

Nicklas Petersson säger att det aldrig funnits några tankar på att även ta över BR:s andra Eskilstunabutik, den i Cityhuset.

– Nej, det var aldrig aktuellt. Dessutom finns det redan en bra leksakshandlare i city, säger han.

När det i december stod klart att turbulensen kring danska Top Toys, som ägde BR- och Toys R Us-koncepten, slutade med konkurs tog Nicklas Petersson snabbt kontakt med hyresvärden i Tuna Park. Det visade sig att intresset var ömsesidigt.

– Den första kontakten var helt förutsättningslös. Sen gick det snabbt. Det är en stor satsning för oss och branschen är tuff. E-handeln kommer allt mer så det är mycket att fundera på. Vi tycker dock att Tuna Park möter upp som handelsplats, hela idén om att satsa på barnfamiljer gör att vi vågar satsa. Förhoppningsvis kommer det att gå bra, säger han.