Elena Hallin och Jonas Englund leder OPG:s Eskilstunakontor som ligger på J A Selanders gata 1. Foto:

OnePartnerGroup växer inom rekryteringsbranschen – riktar in sig mot mellanchefer i Eskilstuna

Eskilstuna

OnePartnerGroup är Sveriges snabbast växande koncern inom rekryterings- och bemanningsbranschen. Koncernen finns sedan förra året representerad i Eskilstuna.

OnePartnerGroup, OPG, startades 2009 av entreprenören Stefan Alvarsson som ett lokalt bemanningsbolag i Jönköpingstrakten. Företaget har i dag vuxit till över 2 500 medarbetare på drygt 40 orter. Delägarskap har varit en viktig faktor i den snabba expansionen. När OPG etablerar ett nytt dotterbolag på en ort får en eller två personer som leder kontoret bli delägare från start.

Förra året etablerade sig koncernen i Mälardalen. Ansvarig för etableringen är Jonas Englund som i juni i fjol öppnade det första kontoret i Eskilstuna.

– I dag jobbar vi självklart med lager som är ett växande område i Eskilstuna. Sedan försöker vi hitta lätta uppdrag för nyanlända, säger han.

Företaget har fyra anställda i Eskilstuna och ett 50-tal uthyrda konsulter.

– Sedan har vi väldigt mycket löpande rekryteringar också. Det är en stor inkomstkälla, säger Elena Hallin, som driver företaget tillsammans med Jonas Englund.

Elena Hallin är även affärsområdesansvarig för rekryteringar på tyngre områden. Hon berättar att OPG i Eskilstuna har nischat in sig på mellanchefer.

– Det finns ett ganska stort glapp där ingen tydligt har tagit det marknadsområdet.

OPG har en ambition att inom fem år starta kontor på flera orter i Mälardalen.

– Vi försöker ta hand om våra konsulter lite bättre än våra konkurrenter, säger Jonas Englund.

OPG strävar även efter att ha färre uthyrda konsulter per konsultchef.

– Många bemanningsföretag kanske har 100-200 anställda på en konsultchef. Det blir inte personligt. Här försöker vi jobba med helt andra siffror. Mellan 15 och 25 anställda per konsultchef är rimliga siffror, säger Jonas Englund.

Den 3 april flyttade OPG i Eskilstuna från Munktell Science Park till nyrenoverade lokaler på J A Selanders gata 1. På det 120 kvadratmeter stora kontoret har företaget plats att växa. Man valde ett centralt läge för att underlätta spontana besök.

– Senast i dag kom det en tjej och knackade på dörren och lämnade ett cv, berättar Jonas Englund.

– Det ska vara naturligt att komma hit och få lite inspiration, säger Elena Hallin.

OPG i Eskilstuna var sponsor till näringslivseventet EN18.

– Vi jobbar väldigt mycket med att vara lokala, säger Jonas Englund.

OPG har även engagerat sig i bland annat Eskilstunautmaningen och är med i allsvenska Eskilstuna Uniteds samhällsansvarsplattform Hjärta United.

– Vi vill involvera oss mer med ensamkommande flyktingbarn. Vi bjuder hit nysvenskar som kan komma och träffa företag och folk, säger Jonas Englund.

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstunanäringsliv