– Vi tror på fortsatt expansion i Sörmland eftersom våra kunder är trygga i att vi har koll på reglerna, säger depåchefen Anders Andersson.

Ramudden startade sin depå på Eskilstunavägen 31 i Torshälla i september 2017. Företaget hyr ut material som till exempel barriärer, skyltar, trafiksignaler och farthinder. Ramudden hjälper även till att planera trafikavstängningar genom att upprätta trafikanordningsplaner, så kallade TA-planer, samt att de bedriver utbildningar enligt Trafikverkets kravkurser.

Anders Andersson är depåchef i Eskilstuna med lång erfarenhet från uthyrningsbranschen.

Artikelbild

| Klas Forsberg och Jonas Daag på Ramudden AB gör i ordning en däckbarriär.

– Det som lockade mig till Ramudden var att jag hade hört mycket gott om företaget och att jag nu fick möjligheten att vara med och bygga upp en depå från start, berättar han.

– Självklart var det hårt slit och långa dagar i början för att få ihop allt men i dag, två år senare, är vi fyra personer som jobbar här och vi räcker knappt till. Så vi har haft en fantastisk utveckling.

Anders Andersson har byggt upp ett lag bestående av depåmedarbetarna Jonas Daag och Rasmus Palm samt Klas Forsberg som huvudsakligen sysslar med att göra TA-planer.

– Jag började för ett och ett halvt år sedan. Då hade vi kanske ett till två TA-plansjobb i veckan. Nu har vi ett till två om dagen, säger han.

Ramudden i Eskilstuna sysselsätter även ett antal underleverantörer som transporterar trafikanordningarna.

– Vi följer vår plan och budget. Under året har vi anställt ytterligare en medarbetare och fortsätter utvecklingen så här måste vi rekrytera mer inför nästa år också, säger Anders Andersson.

– Men vi ska inte springa fram, utan vi ska gå lugnt och metodiskt till väga. Vi har till exempel inte mäktat med så mycket åt Strängnäshållet. Men målsättningen är såklart att bearbeta marknaden både mot Malmköping, Flen och Katrineholm. Det i sin tur kommer troligen även att resultera i nyanställningar.

Anders menar även att Ramuddens närmare 40 depåer runt om i landet jobbar som ett team. Om det saknas något material för en depå kan någon annan ställa upp med det som behövs.

– Det är en av våra största styrkor, säger Anders.

Varje dag stängs tusentals vägar och byggarbetsplatser av för obehöriga - och det innebär alltid risker. Ramudden jobbar med att hjälpa dessa kunderna att utforma, utrusta och bemanna dessa arbetsplatser så att de klarar både arbetsmiljö- och trafiksäkerhetskraven. Men när det gäller att få bilisterna att sänka hastigheten finns det fortfarande en del kvar att önska.

– Men vi har gjort ett avtryck nu och vi vill tillsammans med de styrande i kommunerna och branschen, lyfta frågan om varför det är viktigt att skydda både de som jobbar på vägarbetena och de som åker förbi.

– Vår mission är att alla har rätt till en säker arbetsplats avslutar Anders.