– Det är en spännande utmaning! säger Mathias Bardland, vd och delägare i Städarna i Eskilstuna.

Städarna i Eskilstuna drog igång sin verksamhet 2017. I dag uppgår antalet anställda till 20. I början av maj förvärvade Städarna i Eskilstuna städbolaget Baz Hemservice i Strängnäs som har 25 anställda.

– Vi är otroligt stolta över möjligheten att få förvärva Baz och beslutet är mycket väl avvägt efter flera år av dialog. Vi har stor erfarenhet av förvärv och kommer lägga 100 procent fokus på att ta hand om våra nya medarbetare och kunder, säger Mathias Bardland.

Städarna i Eskilstuna har köpt bolaget av Robert Eriksson.

– Baz Hemservice är ett fint företag med väldigt många bra och ambitiösa medarbetare och som har potential att utvecklas vidare genom att bli en del av Städarna. Som en del av Städarna kommer Baz Hemservice att få ännu bättre förutsättningar att fortsätta utvecklas i en miljö där allt fokus ligger på kundernas behov av städ och hemservice, säger Robert Eriksson.

Företagsnamnet Baz Hemservice kommer att behållas under en period eftersom det är så inarbetat på den lokala marknaden. Varumärket kommer dock att kompletteras så att namnet blir ”Baz Hemservice - en del av Städarna”.

– Om några år kanske vi successivt döper om det till enbart Städarna, säger Mathias Bardland.

Städarna i Eskilstuna ingår i koncernen Städarna som har totalt 500 medarbetare på 23 orter i Mellansverige. Verksamheten är en koncern med lokala dotterbolag som delägs tillsammans med en lokal vd från varje ort. I Eskilstuna är Mathias Bardland lokal vd. Han har siktet inställt på fortsatt tillväxt.

– På kort sikt är det viktigaste att alla medarbetare och kunder på Baz känner sig trygga. Längre fram vill vi växa mer i både Strängnäs och Eskilstuna. Marknaderna har väldigt stor potential. Mitt mål är att under 2019 komma upp i en 50-60 anställda totalt.