Fredrik Persson, Andreas Zandrén, Ankie Bandstigen och Staffan Persson.

It-miljardär köper halva Stiga Sports AB

Eskilstuna

It-miljardären Staffan Persson och hans son Fredrik har köpt 50 procent av aktierna i Stiga Sports AB.

– Det här är en glädjens dag, säger Stiga Sports styrelseordförande Ankie Bandstigen vars familj äger den andra halvan av bolaget.

– Vi har höga förväntningar på vad vi ska kunna åstadkomma tillsammans med Staffan och Fredrik, säger Ankie Bandstigen.

Hon är dotter till Bengt Bandstigen som grundade bordtennisbolaget Banda 1966, som senare blev Stiga Sports AB. Bengt Bandstigen är fortfarande ledamot i bolagsstyrelsen där Ankie Bandstigen nu är ordförande.

Det amerikanska bolaget Escalade Sports har sedan 2003 ägt halva Stiga Sports AB samtidigt som familjen Bandstigen har ägt den andra halvan. Escalade Sports har nu sålt sin del av företaget till Staffan Persson och hans son Fredrik. Staffan och Fredrik Persson har förvärvat aktierna via sitt bolag Nortal Investments AB.

– I en bransch på kraftfull frammarsch är Stiga Sports ett framgångsrikt varumärke med en stark internationell marknadsposition och ett attraktivt sortimentsutbud. Vi ser en enorm expansionspotential för bolaget, inte minst i Asien. Vi är stolta över att kunna få vara med och bidra till utvecklingen under överskådlig tid. Vi ser också fram emot att bli ägare ihop med familjen Bandstigen som delar vår uppfattning om att arbeta vidare med bolaget utan någon exitstrategi, säger Staffan Persson.

Ankie Bandstigen välkomnar de nya delägarna.

– Att få en affärspartner med stor erfarenhet av att driva framgångsrika bolag, och som värnar om det familjeägda entreprenörskapet, är något vi värderar högt. Det känns också oerhört stimulerande att en så kompetent kraft delar vår tydliga vision om företagets framtidsmöjligheter.

Även Stiga Sports vd Andreas Zandrén är optimistisk.

– Efter 23 år med amerikanskt delägarskap – det är från börsnoterade bolaget Escalade Sports som Nortal Investments förvärvat den femtioprocentiga aktieposten – ser jag redan många positiva effekter av att ha alla ägare på hemmaplan. Vi kommer även i fortsättningen att ha ett samarbete med Escalade Sports, men då i egenskap av vår licenstagare i Nordamerika.

– Det som nu närmast ligger framför oss är att intensifiera arbetet med att utveckla våra exportmarknader och att nå ut internationellt med fler enheter i vårt sortiment. Vi är övertygade om att det finns mycket goda förutsättningar att lyckas, säger Andreas Zandrén.

Ankie Bandstigen fortsätter som styrelseordförande för Stiga Sports AB.

Staffan Persson började sin karriär på Sundsvallbanken. På 1980-talet drev han ett eget fondbolag. Han har sedan varit verksam som investerare i flera olika bolag, företrädesvis teknikbolag. Han var till exempel tidigt ute med att investera i spelbolaget Unibet. Staffan Persson bedömdes 2016 vara en av de 27 svenskar som blivit miljardär genom investeringar inom internetrelaterad affärsverksamhet.

Stiga Sports AB

Stiga Sports är ett av Sveriges mest etablerade företag inom sport- och fritidssektorn. Stiga Sports två största produktgrupper är bordtennis och vinterlek. 2017 omsatte Stiga Sports AB cirka 400 miljoner kronor. De största marknaderna är de nordiska länderna, Kina, Japan, Nordamerika och Tyskland.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaStiga Sports ArenaArbetsmarknadEkonomi/FöretagITPengar
Relaterat