– Övergången till Sure Hotel by Best Western är en del av vår satsning att växa och att utveckla Vilsta Sporthotell till en viktig aktör inom besöksnäringen i Eskilstuna och Sörmland, säger Göran Pettersson, vd för Vilsta Sporthotell.

Bakgrunden till bytet är att Best Western förra året köpte upp Sweden Hotels-kedjan där Vilsta sporthotell ingick tillsammans med drygt 60 andra hotell.

– Jag hade kunnat vara kvar i Sweden Hotels, men skillnaden är att de har två personer som jobbar på sitt huvudkontor medan Best Western har 42 på sitt huvudkontor. Vi ingår i en kedja med cirka 4500 hotell över hela värden, vi kan använda oss av samma försäljnings- och bokningskanaler och i övrigt nyttja den svenska Best Western-organisationen till att växa, säger Göran Pettersson.

Sure Hotels är ett varumärke som i oktober förra året lanserades i Sverige av Best Western. Varumärket lanserades året innan i USA och har där fått ett gott mottagande. Målsättningen är att Sure Hotels by Best Western ska bli Skandinaviens ledande hotellvarumärke i mellansegmentet genom att erbjuda en ny kategori av personliga och privatägda hotell.

Vilsta Sporthotell byggdes 1990 och har utvecklats till att bli ett populärt boende i Eskilstuna.

– Vi har olika boendeformer som trestjärnigt hotell, STF Vandrarhem, fyrstjärniga Vilsta Camping och stugby, säger Göran Pettersson.

Ytterligare en kategori boende byggs just nu. Lägenhetshotellet står klart under maj/juni i år.

– Där är satsningen på långtidsboende för företag. Vi disponerar då 400 bäddar på anläggningen, säger Göran Pettersson.

Hotellet har också en sporthall, relaxavdelning och restaurang. En stor verksamhet är konferenser under september till maj. Turistsäsongen juni-augusti kompletterar åretruntsäsongerna.

– Vårt läge i Vilsta naturreservat i utkanten av Eskilstuna centrum, cirka två kilometer, är vår största tillgång. Här gör Eskilstuna kommun och föreningslivet stora investeringar för att utveckla området för idrott, friluftsliv och rekreation, säger Göran Pettersson.