Kristdemokraterna vill införa en äldreboendegaranti för alla över 85 år. Foto: Jessica Gow, TT.

Debatt: Det är du som väljer

Debatt

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Om ett år, den 9 september 2018 är det val till Sveriges riksdag. Då får du och alla andra sju miljoner röstberättigande använda er demokratiska rättighet att bestämma vem som ska styra Sverige. Vi kristdemokrater anser att Sverige behöver en ny regering – en alliansregering.

Kristdemokraterna värnar den välfärd vi har byggt gemensamt och vill att du återigen ska känna tillit till de löften som ställs ut. För i dag brister välfärden. Och regeringen förblir passiv. Det saknas till exempel platser på äldreboende. Därför vill vi införa en äldreboendegaranti så att alla över 85 år får en plats på boende när de själva vill.

Människor får inte heller vård i tid. Därför gör vi en storsatsning på primärvården med större bemanning och återinförd kömiljard. Vi är även det enda parti som med trovärdighet fullt ut finansierar att pensionärsskatten försvinner. Vi satsar på 10 000 fler poliser och strängare straff för vålds- och sexualbrott. Och vi vill införa nya inträdesjobb för fler arbetstillfällen åt nyanlända och unga upp till 23 år som ska kunna lära sig jobbet på jobbet.

Kristdemokraternas löfte är att inte lova allt. Vi står för tuffa prioriteringar utifrån trygga värderingar. På så sätt ska vi återupprätta välfärdslöftet.

Catharina De Geer, KD

Strängnäs

Lotta Jonsson, KD

Eskilstuna

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

PensionärerKristdemokraternaDebattjobb och pengar sjukvård och hälsa
Relaterat

Mest delat denna vecka