Använd din rösträtt i kyrkovalet för att rösta in aktiva kristna i församlingarnas och stiftens styrelser samt kyrkomötet, uppmanar Andreas Uddling.

Debatt: För en sann kristen finns inte rasism

Debatt
annons

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Snart dags igen för kyrkoval, och journalisterna är på hugget. Men inte för kyrkovalet utan inför allmänna val, nästa år! Andra som är på hugget inför kyrkovalet har mer eller mindre väl dold agenda bakom syftet. En grupp utnyttjar kyrkopolitiken främst för att legitimera partiet i allmänna val.

För den som vill vara sant kristen finns inte minskad invandring, främlingshat, rasism med som värdegrund. Budskapet är ju enkelt; älska din nästa vem denne än är, lev för att efterlikna Jesus i vad han gjorde när han upprättade människor. Därför är det ganska självklart att rösta på en partipolitiskt obunden lista med förankring i livet som troende kristen.

Jag vill själv vara med och forma Svenska kyrkan till ett fritt samfund där kärlek, tolerans och mod att slåss för de svaga är en realitet. En nation kan styras med kristen grundsyn, men en kyrka kan aldrig styras med politiska ideologier oavsett höger eller vänster.

Vår kyrka byggs underifrån; söndagens mässa, gudstjänstgemenskapen ger kraft att möta vardagens alla uppgifter och förutsättning att bedriva verksamheter för barn, unga, medelålders och gamla – oavsett bakgrund.

I många församlingar finns en partipolitiskt obunden lista som motsvarar kristet engagemang på alla plan; POSK vilket är uttytt Partipolitiskt Obundna I Svenska Kyrkan.

Använd din rösträtt, men inte i första hand för att rösta bort partipolitik utan för att rösta in aktiva kristna i församlingarnas och stiftens styrelser samt kyrkomötet.

Andreas Uddling

Vansö

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

KyrkovaletDebatt
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka