Signaturen "Dags att vakna" anser att det är oansvarigt av övriga partier att vägrar samtala med SD.

Insändare: Sluta hyckla – ta ert ansvar och släpp in SD

Insändare

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

De etablerade partierna vägrar fortfarande samtala med Sverigedemokraterna. Genom sitt agerande riskerar dom att kasta in Sverige i en fyraårsperiod av parlamentariskt kaos. Detta är högst oansvarigt.

Av alla röstberättigade som finns i vårt land, kommer många att ge SD sin röst. Att inte ge dessa medborgares förtroendevalda chansen, kan väl knappast betecknas som god demokrati?

Om man betänker att det är just dessa etablerade partiers totala misslyckande i sin integrationspolitik – under många årtionden i regeringsmakt – som skapat SD, är ju deras agerande än mer anmärkningsvärt.

Ibland försöker man hålla SD ifrån sig, genom att hänvisa till bland annat nazistiska kopplingar i partiets ungdom. De allra flesta av dessa – och ingen av de jag känner – som röstar på SD, sympatiserar med nazismen. Partiet bildades 1988 och har utvecklats långt under de 30 år som gått.

Ett parti som däremot bjuds in i de parlamentariska samtalen och ses som en möjlig regeringspartner är Vänsterpartiet. Partiet bildades som Sveriges socialdemokratiska arbetarparti 1917. Vad detta parti sysslat med och haft sina sympatier är ju väl känt. Trots denna brokiga och tvivelaktiga historia är man mycket välkommen i den parlamentariska debatten och regeringsmakten.

Ta ert ansvar, släpp in SD, vars utveckling ni själva skapat, och deras väljare i matchen. Allt annat är ett hån mot medborgarna!

Dags att vakna