Yvonne Eriksson tycker att Mc Donalds borde ha muggar och skålar som kan diskas och återanvändas. Det skulle minska nedskräpningen i naturen, skriver hon och skickar en bild som visar hur det kan se ut efter en måltid.

Insändare: Sopor från McDonalds hamnar i dikena

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Ska vi behöva acceptera att det ser ut så här efter våra vägkanter. Här har någon stannat och ätit medhavd mat från Mc Donalds och sedan lämnat soporna kvar i naturen på vår lilla väg. Så här ser det ut på alla vägar närmaste deras matställen. Man kan tycka att det är individens ansvar att ta reda på sina sopor, men den tiden verkar vara förbi. Allt för många verkar inte ha det med sig från uppväxten.

I denna resursbevarande tid, då man pratar om att ta bort detta slit och slängbeteende, ska man inte då kunna begära av en så stor aktör som McDonalds att de inför ett system med ett mer beständigt material. Det kan inte vara så svårt att ta fram muggar och skålar med lock som kunden får betala en avgift för och som kan återanvändas många gånger. Restaurangerna får mer arbete med disk men det ger fler arbetstillfällen och gagnar den lokala orten.

Yvonne Eriksson

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

InsändareMiljö
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka