Tråkigt att polisen manar till försiktighet, anser insändarskribenten.

Sorgligt att polisen manar till försiktighet

Insändare

Det här är en debattartikel med syfte att påverka. Det är den externa debattörens egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Eskilstuna Det är sorgligt att som kommuninnevånare i över 55 år behöva läsa att "polisen manar till försiktighet om du går hem sent på kvällen"? Tryggheten verkar urholkas exponentiellt för vart år som går. Vart är vi på väg? Vad är det som går fel?

Är det något som vi som kommuninnevånare bara skall acceptera helt enkelt?

Eller vad är syftet med att polisen går ut med en sådan uppmaning?

Har förmånen att få tillbringa delar av tiden i Spanien, växelvis med Eskilstuna.

Där har vi aldrig känt otrygghet eller rädsla för att bli nedslagna eller rånade då vi traskar hem klockan 02.00 på natten. Visst, vi möter ungdomar når vi går hem, men de slår inte ner folk. Staden i Spanien som vi vistas i är lika stor som Eskilstuna, men där verkar likheterna sluta.

Det finns med all säkerhet kriminalitet där också men det verkar finnas en fundamental skillnad. Där finns respekt för samhället och polisen. Där har det aldrig bränts någon bil för att ungdomar har tråkigt. Varför görs det i Eskilstuna/Sverige?

Politiker och bestämmande öppna ögonen, om det nu inte redan är för sent. Det är dags att vända skutan så att man slipper läsa dylika meddelanden från polisen.

Är det någon som känner sig manad?

Hoppas på bättring

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna CentrumInsändarepolis
Relaterat