Den turkiska liran har rasat 55 procent i Är mot dollarn, med en ny rekordlÄg nivÄ pÄ fredagen. Bara de senaste 30 dagarna har valutan fallit 37 procent mot dollarn.
Valutakrisen har följt efter centralbankens lÀttnader i penningpolitiken, trots redan hög inflation. De stÀndiga rÀntesÀnkningarna har genomförts efter pÄtryckningar frÄn president Erdogan, som sagt att de lÄga rÀntorna kommer att stÀrka exporten samt öka sysselsÀttningen och investeringarna samtidigt som den uppnÄr hög tillvÀxt.
NĂ€ringslivet varnar
PÄ lördagen varnade nÀringslivsorganisationen Tusiad den turkiska regeringen för negativa effekter som skadar sÄvÀl företag som medborgare.
"Som ett resultat av den instabilitet vi har upplevt under den senaste tiden har det blivit tydligt att mÄlen under detta ekonomiska program som man försöker uppnÄ inte kommer att uppnÄs", skriver organisationen i ett uttalande och tillÀgger:
"Till och med exporten, som förvÀntas dra mest nytta, har skadats".
Den lösa penningpolitiken har skapat en miljö av misstro och instabilitet och riskerar att orsaka âmycket störreâ problem i framtiden, enligt Tusiad.
Senare pÄ lördagen uppgav Turkiets bankförening att landets nya finansminister Nureddin Nebati informerat om den ekonomiska modellen vid ett möte med banksektorn.
30 procent inflation
I ett uttalande skriver bankföreningen att mÄlet med mötet var att diskutera "hÀlsosam, konsekvent tillvÀxt".
"VÄra banker kommer att fortsÀtta att anvÀnda sina resurser för att tillgodose hushÄllens och realekonomins finansiella behov, inom den fria marknadsmekanismen som fungerar med dess regler", skriver de i ett uttalande.
Inflationen pÄ Ärsbasis lÄg pÄ 21,3 procent i november, enligt officiell data frÄn turkiska myndigheter. Turkiets officiella inflationsmÄl Àr 5 procent.
Ekonomer förvÀntar sig att inflationen kommer att gÄ över 30 procent nÀsta Är, skriver nyhetsbyrÄn Reuters.