En 12-årig pojke ska ha rånats på sin halskedja av två andra pojkar i Eskilstuna centrum på onsdagens eftermiddag. Det rapporterar polisen.

12-årig pojke rånad på sitt halsband

Eskilstuna

Det var vid 16-tiden på onsdagen och den 12-årige pojken cyklade med två kompisar och befann sig vid Hamngatan/Nybrogatan i Eskilstuna centrum. Plötsligt blev de stoppade av två andra pojkar, som slutligen rånade 12-åringen på hans halsband.

Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna berättar att 12-åringen och hans kompisar plötsligt blev upphunna av två andra killar, i 15-18-årsåldern.

– De började prata med 12-åringen och hans kamrater och försökte "förhandla" till sig pojkarnas cyklar. Pojkarna sa nej och då ska den ene killen ha sagt "nämen vad har vi här då?" och sedan ha slitit av halskedjan från 12-åringens hals, säger Benny Ljungkvist.

Ljungkvist berättar att 12-åringen fick vissa märken runt halsen efter att kedjan hade ryckts bort och att det sedan blev hans mamma som hjälpte honom att anmäla det som hänt till polisen.

De båda killarna som nu är misstänkta för rån, ska ha varit mellan 15 och 18 år och ska enligt Benny Ljungkvist också ha rört sig på cyklar, en av dem på en svart damcykel.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna CentrumBrottKrimUngdomarrån
Relaterat