En 17-åring misstänks ha tryckt på brandlarmet på sin skola i Eskilstuna trots att det inte brann och har nu blivit polisanmäld.

17-åring misstänks ha larmat falskt

Eskilstuna

En 17-årig kille, elev på en av gymnasieskolorna i Eskilstuna, har polisanmälts av ansvariga på hans skola. Han misstänks ha aktiverat brandlarmet på skolan, utan att det fanns någon fara.

Det var klockan 12.40 i tisdags som brandlarmet gick på den gymnasieskola där 17-åringen går.

Enligt de uppgifter som polisen har fått ska 17-åringen ha setts trycka på brandlarmet på skolan, samtidigt som han höll en mobiltelefon mot örat och verkade prata med någon.

– Samtidigt som brandlarmet gick på 17-åringens skola, gick också larmet på en annan gymnasieskola i Eskilstuna. Vi misstänker nu att elever har tryckt på knapparna samtidigt, säger Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna.

Benny Ljungkvist berättar att räddningstjänsten ryckte ut och att skolan fick utrymmas till följd av larmet och konstater att det kan bli en dyr historia för 17-åringen.

Han säger också att polisen ska kontakta den andra gymnasieskolan där larmet också gick för att försöka utreda om det kan ha handlat om en gemensam aktion från elever.

Brottet rubriceras som "missbruk av larmanordning".

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

RäddningstjänstenEskilstunaUtbildningpolis skola och utbildning
Relaterat