En 22-årig man som körde bil i Skogstorp förra sommaren har åtalats för brukande av falsk urkund. Foto:

22-åring misstänks ha använt förfalskat körkort

Eskilstuna

Den 20 juni förra året stoppade polisen en bil som körde på Rosenforsvägen i Skogstorp i Eskilstuna. Bakom ratten satt en 22-årig man som ombads visa sitt körkort. Nu har mannen åtalats för brukande av falsk urkund eftersom polis och åklagare misstänker att körkortet var förfalskat.

22-åringen åtalas för en rad brott samtidigt som han ställs inför rätta på grund av det misstänkt förfalskade körkortet.

Han åtalas bland annat för flera fall av ringa narkotikabrott och för rattfylleri, samt för flera fall av olovlig körning eftersom han anses ha kört bil vid flera tillfällen - utan giltigt körkort.

Vid ett tillfälle som ägde rum den 9 september på Fröslundavägen i Eskilstuna skriver åklagaren att "brottet bör bedömas som grovt eftersom det har skett vanemässigt". Vid samma tillfälle misstänks 22-åringen ha kört bil trots att han var narkotikapåverkad. 22-åringen har nekat till anklagelserna.

Däremot har han erkänt de ringa narkotikaberott han åtalas för. Den 7 augusti förra året ska han ha använt tramadol och kokain och ha haft 0,85 gram cannabisharts i sin ägo.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaBrottKrimTrafikbrott
Relaterat