Polisens ledningsfordon på plats i Stenby i samband med händelserna den 21 maj 2017. Foto:

26-åring åtalas efter tumult i Stenby – misstänks för lång rad brott

Eskilstuna

En hotfull man löpte i det närmaste amok i Stenby i Eskilstuna den 21 maj förra året. Han gav sig på flera personer, och enligt vittnen var det kaosartat. En i dag 26-årig man greps av polis på platsen, och åtalas nu för en lång rad brott.

Det var vid 14-tiden söndagen den 21 maj som polis larmades till Stenby, där en man uppgavs ha hotat människor och slagit sönder fönsterrutor. Han ska även ha sparkat och slagit människor och tagit sig in i en lägenhet. En i dag 26-årig man greps av polisen.

26-åringen åtalas nu för olaga hot, skadegörelse, hemfridsbrott och två fall av misshandel. Han åtalas även för ringa narkotikabrott. 26-åringen har i förhör nekat till brott. På åklagarens sida finns dock ett flertal vittnen, och även teknisk bevisning i form av blodspår från 26-åringen avsatta inne i en kvinnas bostad i Stenby.

Utöver de brott mannen misstänks för den dagen åtalas han för ett antal andra brott. Bland annat flera fall av bedrägeriförsök. Enligt åtalet har han beställt varor på nätet i en annan persons namn, och sedan försökt hämta ut dem från utlämningsstället med hjälp av en falsk legitimationshandling.

Han ska även vid två tillfällen ha bråkat på krogen. Bland annat åtalas han för att ha gett en ordningsvakt ett knytnävsslag under ett krogbesök i januari 2017.

Mannen nekar även till den övriga påstådda brottsligheten.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna TingsrättBrottKrimNarkotikabrottOlaga hotmisshandel
Relaterat