En körkortslös bilförare påstod att bilen börjat rulla av misstag när han upptäcktes av en polispatrull. Eskilstuna tingsrätt tror dock inte på honom. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto:

4 500 kronor i böter för rattfylleri – skyllde på att bilen rullade av misstag

Eskilstuna

Bilen började rulla när jag satt i förarsätet. Så förklarar en körkortslös man att han ertappats narkotikapåverkad bakom ratten.

Mannen uppger att han satt i förarsätet för att värma sig efter ett besök på McDonalds i centrala Eskilstuna då bilen plötsligt rullade en bit. Mannen blev samtidigt upptäckt av en polispatrull som körde på JA Selanders gata. Polispatrullen såg bilen när den kom ut från parkeringsområdet vid Biblioteksplan. Bilen körde sakta och stannade efter cirka tio meter då föraren klev ur bilen och lämnade platsen. Polisen tyckte det verkade märkligt och följde efter föraren. Polisen visade sig känna igen honom och visste att han saknade körkort. Patrullen fattade även misstanke om att mannen var drogpåverkad.

Provresultaten på drogtestet och polisens berättelse gör att Eskilstuna tingsrätt nu dömer mannen för bland annat grov olovlig körning och rattfylleri.

Straffet blir dagsböter motsvarande 4 500 kronor.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna CentrumOlovlig körningRattfylleri
Relaterat