400 kilo kött omhändertogs från Eskilstunabutik – var smutsigt och mögligt

Eskilstuna

Mögligt kött på golvet, för höga temperaturer och smuts i charken. Efter ett tips från en renhållningsarbetare omhändertog Eskilstunas livsmedelsinspektörer runt 400 kilo kött från en butik i Eskilstuna, rapporterar SVT Sörmland.

Kontrollen av butiken genomfördes förra veckan efter att en renhållningsarbetare reagerat på att affärens soprum var så fullt att det inte gick att tömma soporna. Hen kontaktade kommunen och när livsmedelsinspektörer från Eskilstuna kommun gjorde en kontroll i butiken upptäckte de stora brister i kötthanteringen.

Enligt SVT Sörmland var både chark och kyl smutsiga och hade för hög temperatur. Det fanns blodstänk och spindelväv på väggarna och kött hade möglat. Köttstycken som var upphängda i taket droppade ner på annat kött som låg på golvet.

Livsmedelsinspektörerna omhändertog allt kött som fanns i butiken, runt 400 kilo. Däribland över 100 kilo fransyska och flera hela lamm, enligt SVT. Livsmedelsinspektörerna förbjöd även butiken att sälja kött tills de rengjort alla utrymmen, sett till att de håller rätt temperatur och utökat kunskapen om livsmedelshantering hos sina anställda.

Uppdatering: Den 4 augusti 2017 gjorde miljökontoret ett återbesök i butiken för att se om det vidtagits några åtgärder. De gjorde bedömningen att butiken åter får hantera livsmedel i köttkyl och charkutrymmet.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaKonsumentLivsmedelMat
Relaterat