Den avlidne mannens mamma och åklagare Jessica Wenna. Foto:

Exmakens mamma: Han ville skiljas två månader innan mordet

Västerås

Under tisdagen gick rättegången i de så kallade Sommarstugemorden in på sin andra dag. Enligt exmakens mamma ville mannen skiljas från 42-åringen som han var rädd för efter att hon hotat honom.

Exmakens mamma svarade med lugn och stadig röst på åklagare Jessica Wennas frågor om fredagen den 7 augusti 2015. Dagen innan den mordmisstänkta 42-åringens exmake hittades död i Hjälmaren intill sommarstugan utanför Arboga. Bredvid henne satt en tolk och översatte allt från finska. Fem meter till vänster om henne satt den mordmisstänkta kvinnan.

Enligt mamman var hennes son i god psykisk och fysisk hälsa vid tidpunkten för dödsfallet.

— Han sa aldrig ett ont ord om någon, sa mamman under rättegången.

Enligt mamman var parets förhållande bra under första året de var tillsammans men blivit allt sämre. Hon menar att det gått så långt att hennes son blivit rädd för sin hustru och bett sina föräldrar och sina syskon om hjälp för att flytta sina saker från henne under våren 2015.

— Han sa att hon hotat att det skulle komma ett gäng hit och hänga honom i en stor rönn som stod på gården, säger mamman i rätten.

I juni hade exmaken, enligt mamman, skrivit på ett skilsmässobrev.

— Han skulle ansöka om skilsmässa och jag erbjöd mig att ge honom frimärke, säger hon.

Åklagaren: Hade han skrivit under handlingen?

— Ja, han hade skrivit under. Jag vet inte om hon (42-åringen) gjort det.

Mamman fick också frågor om parets resa till Egypten då mannen kom hem med en svår infektion i sin arm och fick vårdas på Mälarsjukhuset. Åklagarna misstänker att 42-åringen hade förgiftat honom och mamman hävdar att hennes son berättat att det var 42-åringen som gett honom sprutan.

— Efter sprutan frågade han henne (42-åringen) om hon hade någon avsikt att döda henne. Hon gav honom inget svar, säger mamman.

Angående drunkningen säger kvinnan att hon inte trodde det var sant. Hon tyckte det var märkligt att han inte hade sin mobil med sig, som han alltid har och han var dessutom en bra simmare.

— Jag tänkte att någon kanske gjort sanning av sina hotelser, säger mamman och avser med "någon" den misstänkta kvinnan.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

ArbogamordetBrottKrim
Relaterat