Tomflaskor har också ett värde. Det vet en 51-åring i Eskilstunabo som nu har dömts för stöld efter att ha stulit backar med tomflaskor. Foto:

51-åring stal tomflaskor sex gånger – nu är han dömd

Eskilstuna
annons

Dörren till förrådet stod öppen med en liten glipa. Det upptäckte 51-åringen och passade på. Vid flera olika tillfällen i slutet av november förra året stal han tomflaskor. Nu har han fått sin dom av Eskilstuna tingsrätt.

Det var den 26 och 27 november förra året som 51-åringen visade sitt intresse för ett förråd på Elite Stadshotellet i Eskilstuna. När han upptäckte att dörren till förrådet hade en liten glipa passade han på.

Det berättade han själv när han förhördes. Och han erkände också att det var han som syntes på bilder och filmer som fångats på hotellets övervakningskameror.

Sex stölder blev det totalt. En gång var det en back med tomglas värd 37 kronor. En annan gång två backar och en tom back till ett sammanlagt värde av 99 kronor. Flera gånger stal han två tombackar åt gången till ett värde av 74 kronor vid varje tillfälle. Flest backar stal han den 27 november mellan klockan 13.59 och 14.08, då han fick med sig fyra backar tomglas och tjänade 148 kronor.

Under rättegången berättade 51-åringen att han förstod att han stal, och att han köpte öl för panten han fick.

Tingsrätten skriver i domen att 51-åringen är bostadslös, står i kö till ett kommunalt boende och att han under rättegången själv berättade att han självmedicinerar mot sina problem tillsammans med sina kamrater.

Tingsrätten dömde 51-åringen för stöld. Påföljd: skyddstillsyn där 51-åringen under övervakningstiden också ska ha kontakt med öppenpsykiatrin i samråd med frivården och vården. 51-åringen döms också att betala ett skadestånd på 506 kronor till hotellet.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaAlkoholKrim
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka