Sommarstugeaffären började på Blocket.se och de två köparna gjorde alla överenskommelser muntligt. Bilden är en arkivbild och föreställer inte stugan de tvistade om.

57-åring döms för att ha ljugit i domstolen

Eskilstuna
annons

En 57-årig kvinna från Eskilstuna döms till villkorligt fängelse efter att ha ljugit om en husaffär i tingsrätten.

För några år sedan köpte kvinnan en sommarstuga på Blocket tillsammans med en bekant som hon träffat på en fest. Men när affären skulle genomföras saknade 57-åringen pengar.

Därför kom de två köparna överens om att hon skulle betala sin andel av beloppet – 40 000 kronor – vid ett senare tillfälle.

I augusti 2014 skulle sommarstugan säljas och då började de tvista om äganderätten. När saken avgjordes i domstol följande år uppgav kvinnan att hon hade betalat sin andel av sommarstugan.

Något som inte var sant. Men hennes påstående påverkade domstolens bedömning av affären.

57-åringen ångrade sig efter tingsrättsförhandlingen och bad då skriftligen om ursäkt för att hon lämnat oriktiga uppgifter till domstolen. Men åklagaren anser ändå att hon begått brottet osann partsutsaga.

Tingsrätten delar den bedömningen. Därför döms 57-åringen till villkorlig dom och samhällstjänst. Om fängelse valts skulle hon ha avtjänat två månader.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna TingsrättBrottSommarstuga
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka